Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 10 maart 2017

Fotografe maakt intieme fotoserie van zwangere koppels in bed

Jana Romanova, een jonge Russische fotografe, maakte een mooie fotoserie van koppels die een kindje verwachten. Jana fotografeerde verschillende hoogzwangere vrouwen op de meest intieme plek: slapend, in hun bed naast hun partner.

In totaal legde Jana veertig stellen vast, symbolisch voor een veertig weken durende zwangerschap. Het idee ontstond toen Jana bij vrienden in huis aan het helpen was met klussen, en er een ladder naast het bed stond. Toen Jana haar vrienden ‘s ochtends slapend aantrof ging ze op de ladder staan en maakte een prachtige foto van ze als herinnering. De fotoserie noemde ze ‘Waiting‘.

Magisch

Het resultaat beviel haar zo goed dat ze besloot er een complete fotoserie van te maken, vol met stellen die ze zelf niet kende. ‘Het is fascinerend om zoveel vertrouwen te krijgen van de mensen die ik op de foto heb gezet. Ik kende ze amper, en toch stelden ze zich op een heel intieme manier open voor me. Dat vind ik prachtig.’ Jana vindt vooral de posities waarin de koppels liggen fantastisch. ‘De symmetrie van twee lichamen samen in een bed is bijna magisch.’


LEES OOK: 11 zwangerschapsmythes die elke verloskundige of dokter uit je hoofd wil praten

LEES OOK: Haha! Deze man is solidair met zijn vrouw en zwangert mee

Wauw! 12 momenten tijdens je zwangerschap die deze moeders nooit meer gaan vergeten

Foto’s: Jana Romanova

Jana Romanova

Reageer op artikel:
Fotografe maakt intieme fotoserie van zwangere koppels in bed
Sluiten