Beauty 13 apr 2015 Redactie

Fotografie: slapende stellen die wachten op de komst van hun kind

Waiting is het project van Jana Romanova. In de reportage fotografeert ze slapende stellen die heel snel een baby verwachten. Het levert bijzondere foto’s op.

Kun jij je nog herinneren hoe je er met negen maandan bij lag? Waarschijnlijk niet heel comfortabel. Misschien zat je wel, omdat het maagzuur het prettig vond om je ‘s nachts wakker te houden. Of je snurkte, dat kan ook. Al met al: ongestoord slapen doe je niet meer aan het einde van je zwangerschap. Jana legde de momenten waarop de stellen wel sliepen, feilloos vast.

Hoe Waiting begon

Jana begon bij kennissen en vrienden uit Moskou en Sint Petersburg. Het resultaat vond ze zo verbluffend dat ze via-via in contact kwam met andere stellen. Nu vraag je je natuurlijk af, of deze mensen wel echt slapen, aangezien ze weten dat ze gefotografeerd worden. Het zit zo: Jana drong ‘s ochtends heel vroeg het huis binnen of bleef slapen en stond vroeg op. Hierna installeerde ze een ladder vlak bij het bed, verliet de kamer en wachtte totdat de stellen weer sliepen. Daarna klom ze stilletjes omhoog. Als ze niet tevreden was met de pose, bleef ze soms wel een half uur staan om de juiste op de gevoelige plaat te krijgen.

waiting 3
waiting1
waiting2
waiting4
waiting5
waiting8
waiting9
waiting10
waiting11
waiting12
waiting13
waiting14
waiting15
waiting16
waiting17

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Fotografie: slapende stellen die wachten op de komst van hun kind
Sluiten