Susan Dalstra
Susan Dalstra Work & Life 3 nov 2017

Yes: déze nineties romcom met Hugh Grant wordt een tv-serie

Weet je nog, toen Hugh Grant in de jaren negentig harten veroverde door in vrijwel iedere romcom die uit kwam de stuntelige doch charmante Brit uit te hangen? Eén van de klassiekers waar hij in speelde, maakt nu waarschijnlijk een comeback op tv. 

Four Weddings and a Funeral

Er wordt namelijk hard gewerkt aan een tv-serie van Four Weddings and a Funeral (1994 – mocht je je nog niet oud genoeg voelen). In de film is te zien hoe een vriendengroep bijeenkomt op vier huwelijken en – je raadt het al – een begrafenis, en Hugh Grant smoorverliefd wordt op de beeldschone Andie McDowell. Precies dat idee wordt ook het concept van de serie.

Scenario

Het is niet duidelijk of de serie zich ook afspeelt in de jaren negentig en wie de hoofdrolspelers zijn. Wel is bekend dat schrijfster en actrice Mindy Kaling het script op zich neemt. Ze werkt daarvoor samen met Richard Curtis, die verantwoordelijk is voor het originele scenario. En alsof dat nog niet veelbelovend genoeg is, wordt de serie gemaakt in opdracht van BBC. Wij kunnen niet wáchten.

Driewerf hoera: deze nieuwe films en series kun je vanaf oktober op Netflix kijken

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Telegraaf

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Yes: déze nineties romcom met Hugh Grant wordt een tv-serie
Sluiten