Dit is hoe een foutje van een journalist het hele internet in één klap opvrolijkte

De Verenigde Staten gaan op dit moment niet door een vrolijke tijd. Na een aanhoudende stroom natuurgeweld en het vreselijke schietdrama in Las Vegas was iets meer lichtvoetig nieuws dan ook meer dan welkom blijkt – ook al was dat niet helemaal de bedoeling van de betreffende journaliste en haar nieuws updates.

Statusupdate

Een journalist van de nieuwszender NPR plaatste per ongeluk een statusupdate over ene Ramona op de Facebookpagina van het medium. In het bericht, die later werd verwijderd, stond: ‘Ramona krijgt een nieuw speeltje: lacht, bekijkt het voor 20 seconden, dankt het af.’ ‘Ramona krijgt een knuffel: ondergaat het gelaten, wrikt zich los om neergezet te worden.’ ‘Ramona ziet drie katten op 10 meter afstand: begint krampachtig naar ze te krijsen, gevolgd door intense tevredenheid wanneer de katten vluchten voor hun leven.’

Excuses

De journalist ontdekte zijn fout echter al snel en verwijderde de post meteen. ‘Dit bericht was bedoeld voor een persoonlijk account. Onze excuses voor deze fout’, schreef hij. Lezers konden het echter niet laten om op het knopje ‘edit history’ te klikken waardoor ze alsnog de gezellige updates vonden.

Viral

Terwijl een groot deel van Amerika op dit moment een manier moet zien te vinden om om te gaan met verlies, was zo’n onschuldig bericht nou juist exact waar veel mensen op zaten te wachten. Binnen no time ging de post dan ook viral. ‘NPR, waag het niet je te verontschuldigen voor het enige vrolijke nieuws op deze verder vreselijke dag’, schrijft iemand. ‘Lange leve Ramona en haar krampachtige gekrijs!’

‘De NPR-medewerker achter de Ramona-post verdient een promotie voor het opkrikken van de moraal van de Amerikaanse bevolking’, reageert een ander. Op Twitter barst het van de mensen die smeken om nog meer Ramona-updates.

‘Geen kat’

Ondertussen werd er flink gedebatteerd wie Ramona nou precies is. Veel mensen gingen er vanuit dat de Ramona in kwestie een poes is, maar niets blijkt minder waar. De journalist in kwestie bood zelf uiteindelijk opheldering. ‘Hier is het nieuws dat iedereen echt wil weten: Ramona is geen kat! Maar Ramona heeft wel een kat. Graag gedaan, internet!’

Ramona

Iedereen die een kat heeft, weet echter dat de Ramona-updates net zo goed wel over een kat hadden kunnen gaan. Deze 12 hilarische illustraties geven het leven met een kat precies weer.

Babble

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit is hoe een foutje van een journalist het hele internet in één klap opvrolijkte
Sluiten