Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 29 nov 2016

Frans meisje (1) ontwaakt uit coma nadat artsen haar leven wilden opgeven

Doktoren zagen geen kans meer dat Marwa (1) uit haar coma zou ontwaken, en wilden de stekker uit de apparatuur trekken die haar in leven hielden. Haar ouders spanden een rechtszaak aan tegen de doktoren. Het meisje werd tien dagen na de zaak ‘lachend’ wakker.

De Franse Marwa is de andere helft van een tweeling en liep een virus op dat haar zenuwstelsel aantastte. Doktoren brachten haar tijdens haar strijd tegen het virus kunstmatig in coma.

Rechtszaak

Na twee maanden lag het meisje nog steeds in coma, dus leek het de doktoren van het ziekenhuis beter om de machines die Marwa in leven hielden te stoppen. Volgens artsen zou Marwa, mocht ze ooit nog ontwaken, met ernstige lichamelijke problemen wakker worden. Marwa’s ouders wilden de strijd nog niet opgeven en spanden een rechtszaak aan tegen de doktoren.

Dankzij een campagne op Facebook genaamd ‘Jamais sans Marwa‘ (Nooit Zonder Marwa) kregen de ouders massale steun en haalden meer dan 114.000 handtekeningen op. Dit zorgde ervoor dat de rechtbank besloot het meisje nog twee maanden langer in coma te laten. Gelukkig maar, want tien dagen na de zaak werd Marwa wakker uit haar coma:

Facebook

Reageer op artikel:
Frans meisje (1) ontwaakt uit coma nadat artsen haar leven wilden opgeven
Sluiten