Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Work & Life 20 apr 2019
Leestijd: 5 minuten

So fresh & clean: dit moet je opruimen volgens je sterrenbeeld

Spring is in the air! En je weet wat dat betekent: het is tijd voor een grote lenteschoonmaak. Maar wat moet nu echt prioriteit nummero uno worden op jouw opruim lijstje? Geloof het of niet, het staat in de sterren beschreven.

Dit moet je opruimen volgens je sterrenbeeld:

1. Ram

De overgebleven mess van je relatie. Als Ram houd je graag vast aan dingen, vooral op emotioneel gebied. Je kan lang een wrok koesteren als mensen je gekwetst hebben. Dat geldt dus ook voor die ene ex die jou rot behandeld heeft. Pak deze schoonmaak aan om alle appjes te wissen, hem of haar van je social media te verwijderen en de foto’s weg te doen op een externe schijf of in een doos. Loslaten is uiteindelijk beter voor je eigen geluk.

2. Stier

De kelder. Je bent altijd op de hoogte van de laatste trends, Stier. Maar dit zorgt er ook voor dat je inmiddels een heleboel spulletjes vergaard hebt. Heb je geen kelder? Dan is er vast een hoek of klein kamertje waar je alle spullen verzameld hebt die je maar ‘mwah’ vond en ooit écht nog wel retour zou sturen. Aan die overvolle stapel te merken, is dat dus nooit gebeurd. Tijd om de puinhoop op te ruimen, lady!

3. Tweelingen

‘Tonight I’m cleaning out my closet’, rapte Eminem ooit. Voor jou geldt dit dus letterlijk, Tweelingen. Het wordt tijd dat jij je kledingkast opruimt. Jij houdt van alles dat glimt en glitters bevat en je een gevoel van blijdschap geeft. Dit geldt ook voor je kledingkast en inmiddels zit die vol met stapels kleding die jou dit gevoel geven. Maar het is tijd voor een Marie Kondo’tje, je weet wel: ‘does it sprak joy?’ enzo. Toepassen op je kledingkast die hap!

4. Kreeft

Je hele huis. Jij houdt ervan om je huis lekker gezellig in te richten, maar hierdoor staat het ook vol met ditjes en datjes. Geeft nou toe Kreeft: dat geeft je uiteindelijk toch allesbehalve een zen gevoel? De tip voor jou: doe alle dingen weg die geen vaste plek hebben in je huis. Als er voor hebbedingetjes geen specifiek opbergplekje te vinden is, hoort het simpelweg niet thuis in jouw huis.

LEES OOK: Deze sterrenbeelden zijn de meest betrouwbare vriendinnen

5. Leeuw

Weg met die wegwerpproducten. Tupperware, wegwerpflesjes, plastic zakjes, wattenschijfjes en ga zo maar door. Het wordt tijd om aan het milieu te denken Leeuw. Kies beter vervangers voor alle wegwerpproducten die je in je bezit hebt. Door op deze manier aan een betere wereld te werken, geef je ook nog eens het goede voorbeeld aan de rest van je omgeving. Je zult al snel zien dat dit ook een hoop troep scheelt. Win-win!

6. Maagd

Jouw lades. Pak je zeer gestructureerde planner erbij, Maagd. Prik een dag waarop je dedicated aan dit projectje gaat werken. Reorganiseer je lades op een manier die praktisch gezien het best voor jou werkt. Je kunt voor de lades van je kledingkast gaat, maar ook voor die van je badkamer of keukenlades. Of je gaat ze gewoon allemaal af, de keuze is aan jou. Maar je weet vast wel welke lades jouw organisatie skills het hardst nodig hebben.

7. Weegschaal

Jouw kledingkast. Hoi fashionista! Weegschaal, jij houdt van mooie dingen en kiest liever voor kwaliteit boven kwantiteit. Dit geld voor heel aspecten in je leven. Het kan alleen wel wat beter doorgevoerd worden in je kledingkast. Tijd om de bezem erdoor te halen! Kies bijvoorbeeld voor een capsule wardrobe waarbij je alle items in je kledingkast naadloos op elkaar kan afstemmen.

8. Schorpioen

Je terughoudenheid. Dit klinkt heel vaag. Maar denk maar zo: weg ermee! Laat je niet meer remmen door je eigen beperkingen. Jij verlangt naar passie, diepgang en een doel in het leven. Maar soms voel jij je niet helemaal op je gemak om hier ook daadwerkelijk voor te gaan. Ga ervoor! Doe juist de dingen waardoor jij je sexy, krachtig en gelukkig voelt. Je bent het waard, Schorpioen.

LEES OOK: Heeft je partner het sterrenbeeld vissen? Dan herken jij deze trekjes zeker!

9. Boogschutter

Je tassen en koffers. Dat jij van reizen houdt, hoeven we je niet meer te vertellen, Boogschutter. Je gaat net zo gemakkelijk backpacken als dat je naar de camping of een hippe stad gaat. Niet gek dus dat je een arsenaal aan koffers, tassen en trolley’s in je bezit hebt. Maar heb je ze ook daadwerkelijk allemaal nodig? Als de nood hoog is kan je vast weleens een koffer van een vriendin lenen, dus doe er een paar weg. Heb je ook meteen weer ruimte over om je souvenirs mooi uit te stallen.

10. Steenbok

De prullaria. Voor iemand die erg gestructureerd, netjes en professioneel is, straalt je huis dit niet altijd even goed uit Steenbok. Waardoor dit komt? Simpel: je hebt gewoonweg teveel gadgets, leuke spullen en luxeproducten in huis. Je bent goed in prioriteiten stellen, dus pas dit nu ook toe bij je huisraad. Vraag je bij elk item af: heb ik dit écht nodig?

11. Waterman

De kledingstukken die je mogelijk wilt doneren aan vrienden en het goede doel. Geef toe: die zak met oude kleren ligt er nu al weken. Je schenkt graag aan goede doelen, dus het is geen kwestie van onwil. Het is eerder een gevalletje: ‘ik vergeet het telkens’. Hop zet het bovenaan je lijstje voor je spring cleaning en maak er nu echt werk van, Waterman.

12. Vissen

Je hele huis. Sorry Vissen, je moet aan de bak! Jij bent zo dromerig dat je simpelweg vergeet om regelmatig de boel schoon te maken. Je hebt nu dus een hoop te doen. Maak van een nood een deugd door een lekkere geurkaas en wat relaxte muziek op te zetten tijdens het schoonmaken. Besteed er een weekend aan en je zult je daarna als herboren voelen, beloofd!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Brit+Co

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
So fresh & clean: dit moet je opruimen volgens je sterrenbeeld
Sluiten