Redactie
Redactie Eten 6 nov 2017

Dit weekend een feestje? Leuk ‘m op met de frikandellenvlaai!

Voor iedereen die wild werd van de gedachte bij het eten van een frikandellenvlaai? Zorg dan dat je je dit weekend meldt bij de Aldi, want hij is alleen deze vrijdag, zaterdag en zondag te koop!’

Wat krijg je als je brooddeeg, frikandellen en currysaus in een Limburgs sausje giet? Precies: een onvervalste frikandellenvlaai. Voor wie een keer wat anders wil dan een kersen-, abrikoos of slagroomvlaai én die houdt van hartigheid, is dit een uitkomst. Want dat er animo voor de kersverse frikandellenvlaai is, blijkt uit wel uit de duizenden enthousiaste reacties op het bericht dat de vlaai dit weekend verkrijgbaar is bij de Aldi-supermarktketen. Wat echter niet iedereen begreep, is dat het een eenmalig feest betreft: na zondag is de lekkernij niet meer beschikbaar.

Hét recept voor kinderfeestjes

De vlaai kost 3,99 en is te verdelen over acht mensen (meer of minder kan ook, lijkt ons), zo valt op de doos te lezen. Evenals de tip om ‘m vooral eerst nog even acht minuten op 180 graden op te warmen in de oven, want koude frikandellen zijn niet aan te raden. Vlaggetje erop en serveren maar. Vooral op kinderfeestjes zal ‘ie het waarschijnlijk bijzonder goed doen! Geen paniek als je kind pas over een paar weken jarig is: je kunt de vlaai drie maanden in de vriezer bewaren.

Limburgse oorsprong

Wie denkt dat de Aldi zelf met deze culinaire creatie uit de keuken is gewandeld, heeft het mis. De geestelijk vader van de frikandellenvlaai is bakkerij Engels uit het Limburgse Grubbenvorst, die vorig jaar mei als verjaardagscadeau met de hartige vlaai op de proppen kwam. Aangezien de jarige dol was op frikandellen, werd dat dus een frikandellenvlaai. Binnen een mum van tijd wilden verschillende mensen ook de frikandellenvlaai bestellen, waardoor verschillende andere bakkers het recept overnamen.

Altijd al afgevraagd of het frikandel of frikadel is? Lees hier hoe het zit met de spelling van frika(n)del.

Reageer op artikel:
Dit weekend een feestje? Leuk ‘m op met de frikandellenvlaai!
Sluiten