Gina Koninkx
Gina Koninkx Recepten 27 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Lekker voor de kids #7 Frittata met boerenkool en spekjes

Elke week delen we een nieuw recept met je dat geschikt is voor kids. Zo stouw je zelfs bij de moeilijkste eters een portie groenten naar binnen en veel van deze recepten zet je ook nog eens binnen een handomdraai op tafel. Deze week delen we een recept van Culy redacteur Nancy van Batenburg: frittata met boerenkool en spekjes.

Frittata met boerenkool

Zeven dagen per week iets op tafel zetten dat de kids lusten is soms best een uitdaging. Al helemaal als je moeilijke eters aan tafel hebt zitten. Deze frittata met boerenkool gaat er gelukkig zélfs bij de moeilijkste etertjes in. Succes!

De ingrediënten

Met deze hoeveelheid ingrediënten maak je frittata voor 4 tot 6 personen.

 • 200 gram spekreepjes
 • 2 bosuien (fijngehakt)
 • 100 gram boerenkool
 • Snufje gedroogde chili (optioneel als je kids niet van pittig houden)
 • 6 eieren
 • 50 gram geraspte kaas
 • Olijfolie
 • Zout & peper
 • Nancy van Batenburg voor Culy

  De bereiding

  Begin met het opwarmen van de oven. In dit geval gebruik je de grillstand van de oven. Dit recept wordt gemaakt in een koekenpan die de oven in gaat, gebruik dus een pan die daar tegen kan.

  Bak de spekreepjes in de pan tot ze lekker krokant zijn. Vis de spekreepjes uit de pan en laat ze uitlekken op een bordje met keukenpapier. Het vet van de spekjes dat nog in de pan zit kun je gebruiken om de bosui in de bakken. Voeg hier eventueel ook de gedroogde chili aan toe.

  Als dit klaar is mag je ook de boerenkool toevoegen aan de pan. Laat dit zo’n 5 minuten meebakken tot het zacht is geworden.

  Klop in een andere kom de eieren los en voeg daar de geraspte kaas aan toe. Eventueel op smaak brengen met peper en zout. Giet dit eimengsel in de koekenpan waar de boerenkool, spekjes en ui al in zitten. Roer dit goed door zodat het egaal wordt verdeelt.

  Bak de frittata nog 2 minuten en zet de pan vervolgens 2 tot 5 minuten in de oven onder de grillstand. Bakkers klaar? Smullen maar!

  Op zoek naar meer inspiratie voor de kids? Lekker voor de kids! #4 wortelsaté

  Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

  Culy

  Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

  Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

  Reageer op artikel:
  Lekker voor de kids #7 Frittata met boerenkool en spekjes
  Sluiten