Leanne Hansma
Leanne Hansma Kids 10 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze nieuwe YouTube Kids functie helpt ouders met schermtijd

Eerder schreven we al over de nieuwe iOS 12 update van Apple en waarom we daar zo blij mee zijn. Na Apple, maakt nu ook YouTube Kids het ons ouders gemakkelijker om de schermtijd van kinderen te regelen.

Haat-liefdeverhouding

Heb jij ook een haat-liefdeverhouding met YouTube? Je wilt niet dat je kind te lang achter dat ding zit, doorklikt, en vervolgens naar allemaal rare filmpjes zit te kijken. Geen zorgen, je bent waarschijnlijk niet de enige ouder die hier last van heeft. Daarentegen is het soms heel handig om ze een iPad in de hand te drukken, zodat ze even afgeleid zijn. Ook leren ze er soms nog wat van. Tellen, kleuren herkennen of ze zingen ineens Engelse liedjes mee.

Voor alle ouders die dat dubbele gevoel herkennen: YouTube komt ons tegemoet. Het platform heeft niet met één, maar twee nieuwe updates. Hierdoor blijft de inhoud leuk voor je kind én krijg jij als ouder meer inzicht en controle.

Inhoud goedkeuren

De beveiligingsfunctie van YouTube Kids krijgt een update waardoor wij als ouders handmatig kunnen bepalen wat onze kinderen wel of niet zien. Straks kun je in de instellingen bij ‘alleen toegestane inhoud’ zelf video’s, kanalen, gebruikers en afspeellijsten selecteren waar je kind naar mag kijken.

Beeldschermtijd en slapen: de meeste funeste combinatie voor kinderen

Daardoor kan je kind nu kiezen uit een lijst met video’s die jij hebt samengesteld. Bovendien kan hij of zij nu niet meer zelf gaan zoeken of doorklikken naar bepaalde filmpjes. Met deze functie bepaal je dus meteen wat je kind niet hoeft te zien.

Ouder-kind-modus

Naast dat je als ouder een handmatige selectie kunt maken voor je kind, kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van de nieuwe ‘ouder-kind-modus’. Omdat in deze modus video’s automatisch worden geladen, is deze functie vooral bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar.

De YouTube updates zijn nu nog alleen voor Android. Ook werken ze nog niet allebei in ons kikkerlandje. We hopen dan ook dat deze handige functies binnenkort ook voor Apple én in Nederland beschikbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze nieuwe YouTube Kids functie helpt ouders met schermtijd
Sluiten