Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kids 21 feb 2019

Het ouderschap lijkt verdacht veel op het organiseren van een Fyre Festival: dit is waarom

Mocht je het gemist hebben: in 2017 wilde ondernemer Billy McFarland een festival oprichten waarbij (vooral rijke) jonge mensen met een ticket van 12.000 een geweldige ervaring werd beloofd. Een exclusief feest waar de grootste influencers bij zouden zijn, optredens van de grootste sterren, de lekkerste festivalsnacks, en nog veel meer. Dat is wat werd beloofd, maar uiteindelijk bleek het festival niets meer dan een gore ‘festivalvloer’ waar survivaltenten stonden met doorweekte matrassen erin. Wat nou luxe villa’s?

Op Netflix is de documentaire Fyre te zien, waar je beelden van de ondernemer en oplichter.. ehh.. oprichter ziet. Je ziet zelfs beelden dat hij de grootste influencers zo gek kreeg om het festival te promoten door enkel en alleen een oranje vierkant te uploaden op Instagram – no joke. En het werkte, want het festival was binnen twee dagen uitverkocht. Het is bizar welke impact de waanideeën van Billy op ontzettend veel mensen hebben gehad, de documentaire is dus zeker het kijken waard. En terwijl je kijkt, kan het opvallen dat er verdacht veel parallellen zijn tussen het geflopte festival en het ouderschap. Oordeel zelf:

In het begin

Laten we beginnen bij het begin. Daar ben je nog door de liefde verblind, met een door Amaro gefilterde Instagram-weergave van hoe het leven met een kind (en het kind zelf) er echt uit zal zien.

Geef ál je geld uit

De trailer van het ouderschap is je babyshower. Je wordt overladen met cadeaus, dure gadgets en lieve wensen. Je spendeert je spaargeld aan de leukste dingen om je voor te bereiden op de komst van je mini. Maar net als een elektronische polsband volgeladen met zakgeld voor het afgelegen Fyre festival waar men uiteindelijk niks aan had, zul je merken dat je kind elk duur geschenk dat je (of je vrienden) ooit voor hem hebben gekocht keihard zal negeren.

Slapen

Hoewel je als ouder waarschijnlijk gewoon een bed tot je beschikking hebt, weet je ook maar al te goed dat het bed niet echt van jou is als je ouder bent. Om nog maar de zwijgen over de met plas doordrenkte matrassen bij je thuis – net zoals de licht vochtige matrassen op het Fyre festival.

Eten

Je kijkt uit naar het moment wanneer je kleine aan het vaste voedsel kan. Dan heb je pas echt plannen om de sterren van de hemel te koken. Maar niet is minder waar, je zult eindigen met onderbetaald persoon (jijzelf) en de meest zielige maaltijden die er bestaan (plakkerige broodjes bijvoorbeeld, maar dan zonder korstjes, anders volgt er een driftbui). Terwijl een Fyre festival bezoeker genoegen móest nemen met een broodje kaas met korstjes, moet je jouw peuter zowat dwingen om een korst op te eten (in ruil voor 100 euro op de elektronische polsband misschien?)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Het ouderschap lijkt verdacht veel op het organiseren van een Fyre Festival: dit is waarom
Sluiten