Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 7 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

Gaby: ‘Moeder was ik ook gewoon op Ibiza. Misschien niet zo alert, maar wel met al mijn moederliefde’

Gaby is eetcoach, moeder van Lars (11) en Lotte (8), getrouwd en haar boek ‘Expat mama in Finland’ is sinds april verkrijgbaar.

Column: Momcation

Tegenwoordig kun je geen blad meer openslaan of je leest wel ergens het woord: momcation. Als ik de definitie op wil zoeken in ‘de dikke van Dalen’ krijg ik een error. Het woord bestaat officieel (nog) helemaal niet.
Volgens de bladen betekent het een vakantie van het moederschap. De quotes over het moederschap rond een vakantieperiode zijn niet meer te tellen: ‘Het is vakantie! Oh nee, ik ben moeder’ of ‘Een moeder kan nooit ziek zijn’.

Waar men dus op doelt dat er geen tijd/ruimte is om écht weer even jezelf te zijn. Marie, Esther, Alice of Monique. Gewoon die vrouw die het heerlijk vindt om een boek te lezen. Niet 2 pagina’s per uur, maar zonder onderbreking een boek uitlezen en dan daarna een dutje in de zon te doen. Een avondje tot diep in de nacht bijkletsen met vriendinnen, want je hebt de tijd om een kater te hebben en brak te zijn! Shoppen, lunchen, zonnen en zwemmen… Niet alles in één dag moeten proppen, maar een paar dagen ertussen uit; de zo bedachte ‘momcation’.

Op het moment dat ik mijn vriendin aan de lijn heb, wat overigens weer veel te lang geleden is in verband met onze drukke agenda’s, merken we dat we er allebei even helemaal doorheen zitten. De combinatie van een eigen praktijk, een boek lanceren, een revalidatietraject en een gezin draaiende houden was iets te veel van het goede. Mijn vriendin heeft een baan van 32 uur, drie kinderen, waarvan één zorgintensief. Doordat ze voor hem nog niet de juiste dosis medicatie hebben gevonden, wordt hun gezin in deze periode nog eens extra op de proef gesteld.

We horen elkaar aan en ineens zeggen we: ‘Zullen we het gewoon doen? Gewoon die vakantie naar Ibiza boeken? Waar we al járen over praten!’ Het idee was er al jaren, maar ook alle excuses en redenen waarom het tóch niet uitkwam. Tot dat moment. Met veel creativiteit in de agenda’s van onze mannen en oppassen konden wij 5 hele dagen naar Ibiza!

Zo stonden wij een aantal weken geleden op Schiphol en we hebben het zo naar ons zin gehad! Wat een heerlijkheid. Dankzij het late tijdstip in het seizoen was ons ‘adult only’ hotel niet helemaal volgeboekt en kregen wij een gratis upgrade naar een kamer met eigen woonkamer, groot terras én jacuzzi. Onze lijven kregen eindelijk de rust om te ontspannen. We hadden wilde plannen; dansen tot in de late uurtjes, allerlei marktjes bezoeken en weer even ’18’ zijn. Onze 40 plus lichamen waren het daar niet helemaal mee eens. De discotheken hebben we niet van binnen gezien, de binnenkant van onze ogen des te meer, maar ongestoord bijkletsen en niet op de tijd te letten was heerlijk!

De lang verwachte momcation was zeker een goed plan, we hebben genoten. Op Schiphol werden we opgewacht met ballonnen, bloemen en dikke knuffels. Heerlijk om weer thuis te zijn! Maar moeder was ik ook gewoon op Ibiza. Misschien niet zo alert, maar wel met al mijn moederliefde. Nu is het nog de vraag wanneer een drukke papa de ‘dadcation’ bedenkt…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme