Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 9 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Gaby: ‘Hij vond dat ik de traditie wilde verbreken, maar uiteindelijk sloten we een compromis’

Gaby is eetcoach, moeder van Lars (11) en Lotte (8), getrouwd en haar boek ‘Expat mama in Finland’ is sinds april verkrijgbaar.

Sint Maarten

Sint Maarten stond weer voor de deur en met de enorme hoeveelheid snoep die de kinderen vorig jaar mee mee naar binnen sleepten nog vers in mijn geheugen, besloot ik ter plekke het anders te gaan doen.

Martinus van Tours gaf tenslotte zijn halve mantel weg, geen snoep. Ik deed een voorstel bij de kinderen en zij vonden het prima! Ze waren toch aan het lopen, dus wat mams/eetcoach nu weer bedacht had, kon ze niet zoveel schelen. Ik had groen licht, totdat manlief thuis kwam en hij het niet zo’n goed idee vond. Hij vond dat ik de traditie wilde verbreken, maar uiteindelijk sloten we een compromis. Het huwelijk is tenslotte geven en nemen.

We zouden een experiment doen! Op de schaal met snoep zouden we ook kleine cadeautjes leggen. We zouden eens gaan kijken wat de kindjes zouden kiezen. Het was zeker voor ons de leukste Sint Maarten ooit. We stonden achter de deur al klaar met ons potloodje om hopelijk weer een streepje te zetten op ons eigen formulier. 

En natuurlijk ben je nu enorm nieuwsgierig naar de uitkomst van dit diepgaande onderzoek: het is 50-50 geworden:
– De kleine kindjes onder de 4 jaar kozen vaker voor een kleurrijk cadeautje.
– Oudere meisjes kozen vaker voor een cadeautje.
– Oudere jongens kozen alleen maar snoep.

Nu kunnen we er hele theorieën op los laten, maar laten we concluderen dat de kinderen met wederom hun enorme snoeptassen een fantastische Sint Maarten hebben gehad en dat wij met ons eigen experiment enorme lol hebben gehad. Dus mocht je ook wel een beetje klaar zijn met die zakken snoep: kleine kleurrijke cadeautjes is zeker een alternatief.

Op naar 5 december.. Eens kijken of de kids bleekselderij in hun schoen kunnen waarderen 😉

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme