Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Work & Life 26 nov 2020

Gadgets voor thuis: 15 producten die je huis schoner maken dan ooit

Wanneer je veel thuis zit is het lekker als je huis schoon en opgeruimd is. Maar eigenlijk is dit altijd lekker; kom je thuis van een lange dag werken dan wil je ook niet tussen een grote bende neerploffen op de bank. Je huis schoonmaken, zelfs wanneer je een groot huis hebt, hoeft geen enorme klus te zijn. De juiste gadget helpt je een eind op weg.

De onderstaande vijftien gadgets van Amazon, AliExpress en meer helpen in het huishouden. Daarnaast voorkomen ze dat wanneer het tijd is voor de grote schoonmaak er niet te veel achterstallig onderhoud is. Je hebt de onderstaande apparaten zeker niet nodig, maar we begrijpen het goed als je ze toch in huis haalt. Dit zijn onze vijftien favoriete producten die je huis schoner maken dan ooit.

1. Xiaomi elektrische pannenschrobber

Van hard poetsen word je moe. Tenminste, als je het goed doet. Dit geldt niet voor wie een automatische schoonmaakborstel heeft zoals deze van Xiaomi waarmee alles in de keuken kunt poetsen, zelfs de pannen.

Xiaomi automatische borstel

2. Automatische zeepdispenser

Een automatische zeepdispenser is geen overbodige luxe in deze tijd waarin je handen wassen een hele nieuwe dimensie heeft gekregen. Op Amazon scoor je allerlei automatische zeepdispensers die, zonder dat je ze aanraakt, zeep op je hand laten vallen.

3. Deze gadget gaat je veel tijd schelen: Anti-aanbak liners voor in de oven

Restjes eten in de oven bakken snel aan. ‘Vergeet’ je na het bakken deze etensresten op te ruimen? Dan krijg je ze er niet makkelijk meer af. Een anti-aanbak liner voorkomt dat je een halfuur staat te schrobben om de verbrande laag eten uit de oven te verwijderen.

4. Xiaomi bedstofzuiger

De bedstofzuiger van Xiaomi is niet perse bedoeld om koekkruimels en chips-resten uit je bed te vissen. Al is dit wel een fijne bijkomstigheid van het gadget. Hij is wel bedoeld om je bed vrij van huisstofmijt te maken.

Bedstofzuiger van Xiaomi

5. Douche afvoerstoppers

Haren uit het doucheputje halen is een van de meest gehate schoonmaakklusjes die bestaat. Ondanks dat het een werkje van vier seconden is. Om te voorkomen dat je douche afvoer verstopt kun je een afvoerzeef op de afvoer leggen. In plaats van het doucheputje vangt een zeef als deze je haren op. Onder dat klusje kom je dus niet uit.

6. Bo(o)rstelkoppen

We kwamen deze typische AliExpress gadget tegen en wilden hem je niet onthouden: een set borstels voor op je boor. Handmatig schrobben werkt prima, maar met wat extra wattage achter de borstelkop gaat het net wat sneller.

Borstelkoppen voor op de boor

7. Gadget voor de brillendrager: Xiaomi ultrasone reinigerr

Niet al het vuil is direct zichtbaar voor het blote oog. Dit onzichtbare vuil maakt de Xiaomi Mijia Eraclean voor je schoon. Het gadget gebruikt ultrasone trillingen (een frequentie van 45000 Hz) om bijvoorbeeld sieraden en brillen te reinigen.

8. Tandenborstel sterilisator

Naast brillen en sieraden zit er op je tandenborstel ook veel vuil dat je niet kunt zien met het blote oog. Een automatische sterilisator houdt je tandenborstel schoon middels UV-straling. Hang je tandenborstel na het poetsen in een gadget als deze zodat hij de volgende ochtend weer fris is voor gebruik.

9.Xiaomi Mi robotstofzuiger

Xiaomi heeft ook een aantal slimme robotstofzuigers in de collectie. Dit exemplaar gaat al een aantal jaar mee en houdt jou vloeren (zowel gladde oppervlakken als tapijten) ook nog jaren schoon. Stel het gewenste schoonmaakprogramma makkelijk in via de gratis Xiaomi-app op je smartphone.

Xiaomi Mi robotstofzuiger

10. Anti-slip douchemat met gaten voor waterafvoer

Een gladde badkuip of vloertegels in de douche is gevaarlijk. Dit los je makkelijk op met een anti-slip mat. Let er bij de aankoop wel op of de mat een afvoersysteem heeft, anders sta je straks alsnog tot je enkels in het water.

11. Automatische schoenen cover

Schoenen dragen in huis is in Nederland heel gewoon maar het is ook heel smerig. Draag jij geen schoenen thuis en willen je gasten hun schoenen niet uit trekken? Misschien dat je ze dan zo ver kunt krijgen in dit gadget te stappen dat automatisch blauwe zwembadslofjes om hun schoenen vouwt.

Automatische schoencover

12. Simpele maar onmisbare gadget: Borstel voor je schoenen

Draag je wel schoenen in huis? Leg dan op zijn minst een goede deurmat voor de deur en het liefst ook nog een ruwe voetveeg om je schoenen aan af te vegen. Dit scheelt je veel stofzuig- en dweilwerk.

13. Twijfelachtige gadget: Ramenlap robot

Goed ramen lappen is een hele kunst. Vandaar dat sommige mensen er hun werk van hebben gemaakt. AliExpress heeft er ook werk van gemaakt want op de Chinese webshop kwamen we verschillende ramenlappende robots tegen die de lastige klus voor je klaren. Of een gadget als deze het werk beter doet dan een professional of jijzelf? Dat laten we aan jou om uit te beoordelen.

Ramenlappende robot

14. Amazon’s luchtreiniger

Voor frisse lucht in huis hoef je de ramen echt niet altijd open te zetten. Al is dat wel zo lekker als je allerlei chemische schoonmaakmiddelen hebt gebruikt tijdens het poetsen. Ook een luchtreiniger maakt een enorm verschil in de luchtkwaliteit in je huis. Een goede luchtreiniger heeft op zijn minst een HEPA-combifilter en een actief koolfilter voor optimale werking.

15. De laatste gadget: Smartmi slimme toiletbril met verwarmingsfunctie en bidet-/spray functie

Ben je klaar met poetsen? Plof dan neer op je favoriete ‘stoel’ in huis en laat jezelf automatisch schoonmaken door deze slimme bidet met voorverwarmde wc-bril.

Bidet van Xiaomi

Dit artikel verscheen eerder op Want.nl.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Gadgets voor thuis: 15 producten die je huis schoner maken dan ooit
Sluiten