Redactie
Redactie Kids 4 dec 2014

Gamerecensent gaat op briljante wijze om met online-bedreigingen

Maak kennis met de 21-jarige Alanah Pearce. Zij is gamerecensent en maakt reviews van spellen voor plaatselijke televisie en radio in Brisbane, Australië. Op broer Want.nl kwamen we het zorgwekkende verhaal tegen over het feit dat ze, naast aardige berichten, ook verontrustende berichten ontvangt van jongens die haar willen verkrachten.

Of ze bang is? Nee, dat niet. Alanah heeft namelijk een oplossing gevonden om de vervelende opmerkingen te laten stoppen. De jongens zijn zo tussen de 10 en 15 jaar en wonen dus nog thuis. Dan werkt maar één ding: naar de moeders van de betreffende jongens stappen. Zo gezegd zo gedaan en Alanah kwam erachter wie deze moeders waren. In totaal heeft ze vier moeders aangesproken, waarvan er maar liefst één heeft gereageerd. Zie de conversatie hieronder.

‘Hoi Anna, ik ken je niet maar ik vroeg me af of … je zoon is. Ik heb nog nooit met hem gesproken, maar hij stuurde me vandaag een verontrustend bericht via mijn openbare Facebook-pagina en vroeg me af of je dit wellicht met hem zou kunnen bespreken.’ De reactie van de nogal geschokte moeder luidt: ‘OMG, klein snotjong. Het spijt me heel erg. Ja, ik zal met hem gaan praten!’

Meerdere seksistische reacties

De moeders waren zo gevonden via Facebook, ze vindt het alleen wel lastig dat maar één van de vier moeders heeft gereageerd. Het is niet de eerste keer dat ze seksistische reacties heeft gekregen. In 2013 schreef ze er al een artikel over: ’30 Days of Sexism’. Ze voegt hier aan toe dat het zeer demoraliserend werkt, die seksistische berichten. ‘Het werk waar jij trots op bent, wordt op deze manier niets meer waard’, aldus Alanah. Nu maar hopen dat de andere moeders ook reageren en dat ze hun zoons zullen straffen.

Reageer op artikel:
Gamerecensent gaat op briljante wijze om met online-bedreigingen
Sluiten