Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Eten 6 nov 2017

Smulpaap én dierenliefhebber? Hier serveren ze de gansvrije foie gras bagel

Liefhebbers van lekker eten op hoog niveau opgelet. Hou je wel een zachte, smeuïge foie gras op zijn tijd, maar ben je ook gesteld op dieren? Dan hebben we goed nieuws voor je. Per heden kun je een vegan foie gras bagel bestellen. En dat bij jou om de hoek.

Vegetarische variant faux gras

Ganzenlever, of ‘foie gras’ zoals de Fransen zeggen of ‘fwah gra’ zoals de Nederlander het uitspreekt, is nogal omstreden. En daar heeft de eigenaar van Bagel & Beans iets op bedacht. Paul Florizoone ontwikkelde een vegetarische variant op het keelsmerende zachte goedje. Vanaf 6 november kun je het gaan proeven bij één van de vestigingen van de Bagel & Beans.

LEES OOK: Volgens een Harvard arts kun je het beste dit ontbijten.

Ronald Bakker, what’s in a name, noemt het de Faux Gras bagel, want je moet natuurlijk wel een beetje lol maken als je lekker uit lunchen gaat. Je hoeft niet te denken dat de bagel dan ook een nepsmaak heeft, benadruk Bakker. De vegetarische Faux Gras wordt geserveerd op een knapperige bagel met zoete vijgencompote en roze peperkorrels. Hmmm, het water loopt me in de mond.

Ingrediënten foie gras bagel

Wat er precies in de foie gras zit? Het is op basis van gefermenteerde soja en granenpasta.De eigenaren zijn ontzettend trots op hun nieuwste bagel topping. Bakker: ‘Volgens mij zijn we de eerste, zo niet een van de eersten, die dit bijzondere product in Nederland aanbieden.’

Bagels & Beans laat zich voorstaan op zijn vegan en vegetarische instelling in het serveren van lekkere bagels. Zo is er al de Paddoburger, de Dutch Weed Burger van zeewier, de bospaddenstoelenkroketjes of kun je groente- en champignonballetjes bestellen bij de diverse vestigingen.

De foie gras bagel is vanaf vandaag te bestellen in alle vestigingen van Bagels & Beans in Nederland. En wij willen graag horen wat je er van vindt!

Reageer op artikel:
Smulpaap én dierenliefhebber? Hier serveren ze de gansvrije foie gras bagel
Sluiten