Redactie
Redactie Gezondheid september 10, 2014

Gave fotoserie laat zien wat ‘schoonheid’ in Seoul betekent

Dat vrouwen van een verzorgd uiterlijk houden, dat is geen geheim. We geven dan ook aardig wat geld per jaar uit aan beautyproducten om onszelf op te kalefateren. Maar een neuscorrectie om een betere baan te krijgen? Dat gebeurt in Seoul. En de Belgische fotograaf Maroesjka Lavigne legde het vast op de gevoelige plaat.

In haar fotoserie ‘You are More than Beautiful’ laat Maroesjka de rivaliteit tussen vrouwen zien in de Zuid-Koreaanse hoofdstad. Er heerst een gigantische sociale druk op het gebied van schoonheid. Een knap uiterlijk is namelijk een teken van welvarendheid en status. Hierdoor heeft de plastische chirurgie een flinke boost gekregen.

Gewoon, omdat je bent afgestudeerd

In het noorden van Korea staan weelderige vormen voor rijkdom. In het zuiden is het dus beduidend anders. Het is niet vanzelfsprekend om er een goede baan te vinden, een leuke man of om op een goede school te komen. Daarom ontstaat er continu strijd onderling en een algehele obsessie met schoonheid. Jonge vrouwen die net zijn afgestudeerd krijgen een neuscorrectie van hun ouders. Dat staat knapper op de foto die bij een sollicitatiebrief wordt gevoegd. Maroesjka laat de cosmetische trends zien en de vrouwen die daar aan meedoen. Ook de omgeving waarin ze verkeren en waardoor ze verleid worden door cosmetische ingrepen, worden niet overgeslagen. Zelfs katten komen aan de orde. Indrukwekkend, maar vooral verbazingwekkend.

Reageer op artikel:
Gave fotoserie laat zien wat ‘schoonheid’ in Seoul betekent
Sluiten