Redactie
Redactie Kids 8 feb 2015

Alles wat je moet weten over geboortekaartjes

Geboortekaartjes zijn er in overvloed. Natuurlijk wil jij een naar persoonlijke smaak ontwikkeld geboortekaartje. Hier vind je alles wat je moet weten over geboortekaartjes.

Er zijn talloze sites waar je uren doorheen kunt scrollen en die prachtige geboortekaartjes aanbieden. Misschien wil je er zelf wel één ontwerpen, dat kan ook. Maak een ontwerp, ga naar een goeie drukker en kies het juiste papier uit. De onderstaande do’s en don’ts helpen je een handje op weg in de wondere wereld van geboortekaartjes. Want die is groot…

Wat komt er op?

– Naam of namen van het kindje
– Geboortedatum
– Geboortetijdstip
– Gewicht
– Lengte
– Namen ouders + broertjes/zusjes
– Adresgegevens en telefoonnummers

Wat komt er eventueel op?

– Tijden waarop je kraambezoek wil ontvangen
– De rusttijden van moeder en kind
– Een tekstje of gedichtje
– Een QR-code: bij sommige geboortekaartjessites kun je een QR-code toevoegen. Via de site van de geboortekaartjes kun je foto’s/ teksten of gedichten toevoegen en als de ontvangers de code scannen, kunnen ze bijvoorbeeld de eerste kiekjes van jullie spruit bekijken. Leuk!

5 tips voor het versturen van geboortekaartjes

1. Wees ruim op tijd met adressen
Maak eerst een lijst met namen en maak dan een Excel-bestand aan of gebruik een ouderwets adressenboekje. Misschien heeft een van jouw vrienden zo’n zelfde lijst gemaakt die je kunt inschakelen voor gemeenschappelijke vrienden. Altijd handig.

2. Schrijf de enveloppen op tijd
Eenmaal de adressenlijst compleet, dan is het verstandig om alvast de enveloppen te schrijven (plus te beplakken met postzegels!). Of je kunt kiezen voor adresstickers. Kost meer geld, maar scheelt wel tijd!

3. Verstuur je kaartjes wanneer jij dat wil
De etiquette wijzen ons erop dat we de geboortekaartjes op de tweede dag na de bevalling moeten versturen. Laat je niet gek maken, want elke bevalling is anders. Geen haast, want iedereen begrijpt wel dat je kapot bent en de kraamvisite kan best even op zich laten wachten.

4. Bestel een proefdruk van tevoren
Bestel altijd een proefdruk. Hoe het kaartje er op papier uitziet, is altijd anders dan op het scherm. Daarbij wil je het papier voelen en eventueel dingen toevoegen/ verwijderen/ verbeteren. Laat de proefdruk aan meerdere mensen lezen. Zo weet je zeker dat er geen spelfouten in staan!

5. Bestel ongeveer 10% meer kaarten
Helaas is de post niet 100% secuur en komt het weleens voor dat mensen geen geboortekaartje krijgen, terwijl je ‘m wel verstuurd hebt. Bestel daarom altijd extra geboortekaartjes. Zo voorkom je teleurstellingen.

6. Mocht je een kraamfeest willen organiseren, stop een extra notitie bij het geboortekaartje
Of bestel een insteekkaartje. Vaak wil je niet iedereen die je een geboortekaartje stuurt, uitnodigen voor het eventuele kraamfeest.

Meer inspiratie? Neem een kijkje op Famme’s Pinterestboard vol geboortekaartjes! Regelmatig voegen we hier mooie kaarten aan toe!

Kersverse moeder? Lees dan ook even dit artikel: 12 dingen om te bewaren voor later…

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten over geboortekaartjes
Sluiten