Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Gezondheid 2 feb 2019

Feit of fabel: hoe zit ‘t met een gebroken penis?

Van oesters raak je opgewonden, mannen denken 100 keer per dag aan seks en een vagina wordt wijder wanneer een vrouw vaak seks heeft. Dit soort gegevens laten je toch even nadenken, want zijn dit feiten of fabels?

Zoals een penisbreuk. Je hebt er misschien weleens over gelezen, gehoord of meegemaakt. Hoe kan eigenlijk een penis breken als het mannelijke geslachtsdeel niet voorzien is van botten?

Feit of fabel?

Feit: een gebroken penis bestaat. Het is een zeldzame verwonding die kan optreden, vaak gebeurt dit tijdens de seks. We weten allemaal dat een penis geen botten heeft, maar dat de zwellichamen ervoor zorgen dat een penis stijf raakt.

Bij een penisbreuk is het dan ook het membraan – het bindweefsellaagje dat de zwellichamen van de penis met elkaar verbindt – dat ‘breekt’. Soms scheuren er zelfs meerdere zwellichaampjes. In het ergste geval raakt zelfs de plasbuis beschadigd. Auch! 

via GIPHY

 

Medisch noodgeval

Het breken van de penis gaat gepaard met een knallend of ploppend geluid, en is dus niet te missen. De penis raakt binnen een mum van een seconde slap en vult zich met donkere blauwe plekken rond de breuk.

Naast deze bloeduitstortingen kan de penis gebogen zijn, er kan bloed uit de penis lekken en plassen kan onwijs pijnlijk aanvoelen. We hoeven je niet uit te leggen dat de pijn die hierbij komt kijken ondragelijk is. Een penisbreuk is dan ook een medisch noodgeval.

Bij een gebroken penis is de spoedeisende hulp de enige oplossing. Niet alleen om de pijn zo snel mogelijk te verminderen, maar ook om blijvende schade te voorkomen. Als een man er niet op tijd bij is kan dit leiden tot een beschadigde plasbuis, erectiestoornissen, permanente pijn tijdens de gemeenschap en een kromme penis.  Een arts kan foto’s maken maken om de juiste diagnose te stellen.

Is er daadwerkelijk sprake van een penisbreuk? Dan komt hier een operatie aan te pas waarbij de scheur in het membraan wordt gehecht. De maanden erop bestaan uit antibiotica en rust en dat betekent inderdaad geen seks!

 

via GIPHY

 

Beter voorkomen dan genezen

Een gebroken penis kan alleen ontstaan als de penis stijf is en wanneer er sprake is van hele heftige seks. Als je lover zonder pardon keihard in en uit je stoot, is de kans groot dat hij uit je vagina slipt. Zodra hij dit niet doorheeft en door blijft stoten is de kans groot dat keihard hij tegen je dij of achterwerk stoot. Hoor je een vreemd geluid? Rijd dan met gierende banden naar het eerste beste ziekenhuis!

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Zo is dit standje erg gevaarlijk tijdens de seks.

via GIPHY

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mens en gezondheid

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Feit of fabel: hoe zit ‘t met een gebroken penis?
Sluiten