Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Eropuit 9 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

Herkenbaar! Dít is wat je denkt als je op vakantie gaat

Je kent het wel, je bent de voordeur nog niet uit met je kudde reiskoffers of je vraagt je al af of ‘het gas nog aanstaat’. En alle andere dingen die je denkt vergeten te zijn. Gevolg: de hele autorit of vliegreis lang denk je nog maar aan één ding. Of nou ja, honderd dingen. Herkenbaar? 

De een gaat wat relaxter op vakantie dan de ander. Het maken van een checklist kan handig zijn, zodat je er voor je gevoel – een soort van – écht zeker van kunt zijn dat je niks vergeten bent.

Dit denk je als je op vakantie gaat

Checklist of niet, deze gedachten gaan altijd wel door je hoofd vlak voor vertrek, of eh… onderweg.

1. Kan ik met een gerust hart het huis achterlaten?

Je hoopt natuurlijk dat je aan alles hebt gedacht en dat je met een gerust gevoel je huis achterlaat. ThuisWacht van Interpolis kan je hier goed bij helpen.

Deze beveiliging met onder andere een slimme camera let op je huis als jij er niet bent én je kunt altijd zien wat er thuis gebeurt door alleen je telefoon te checken. Mocht wel lekker met je lief op vakantie gaan en de kids blijven thuis, dan is het dragen van de badge al voldoende voor de kids om veilig thuis te komen, ze hoeven geen ingewikkelde codes te onthouden om het alarm uit te zetten. Met die badge krijg jij ook nog een seintje dat ze veilig thuis zijn. Tijd om te relaxen!

2. Heb ik de stekker van de strijkbout wel uit het stopcontact gehaald?

Wie kent hem niet, of de strijkbout vervangen door stijltang. We’ve all been there.

3. Heeft de kat wel genoeg te eten?

Een gezinslid dat je absoluut niet mag vergeten, Kitty de kat.

4. Staan alle lichten niet nog aan?

En met die gedachte zie je ook direct de hoge rekening aan het einde van de maand voor je. Gelukkig kun je ervoor zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan bij thuiskomst.

Met ThuisWacht van Interpolis krijg je een seintje op vakantie als er iets aan de hand is door een badge aan je sleutelbos. Daarnaast kun je altijd zien wat er thuis gebeurt, door gewoon even je telefoon te checken.

5. Hebben we het gas wel uit gezet?

En probeer je dan nog maar goed in te beelden hoe het precies is gegaan, heb je het gas nou wel of niet uit gedaan?

6. Heb ik alle planten wel water gegeven?

Anders kom je straks thuis en staan alle planten er een beetje zielig bij. Guilty?

7. Hebben we wel rekening gehouden met slecht weer?

Met de Hollandse zomer waar het ook vaak even regent, kunnen we allemaal niet wachten om het zonniger weer op te zoeken. Maar heb je naast je 12 bikini’s er ook aan gedacht om een lange broek mee te nemen? Voor het geval dat.

8. Waar heb ik de huissleutel gelaten?

Indien je alles dus goed hebt afgesloten thuis, maar ineens even niet meer weet waar je de huissleutel hebt gelaten, ga je ineens heel creatief nadenken over de thuiskomst. Zou je door de brievenbus naar binnen kunnen?

9. Hebben we de koelkast wel geleegd?

Die bak champignons van gisteren die nog in de koelkast staat, bevat na je vakantie geen champignons meer…

10. Functioneert de regenpijp eigenlijk nog wel?

Oh no, straks staat het huis blank bij terugkomst.

11. Is de lievelingsknuffel van je kleintje wel ingepakt?

Anders is het gegarandeerd drama, dat snap je. En vind maar zo snel een geschikte look-a-like, want je kind wil natuurlijk precies die ene van thuis.

12. Hebben we alles wel bij ons?

Van anti-muggenspray tot aftersun lotion, je twijfelt ineens of je alles wel bij je hebt. We vergeten vaak dat veel van deze dingen ook nog prima op je vakantiebestemming kunnen worden gekocht.

Heb je een minuutje? Doe mee met dit korte onderzoekje en maak kans op een tegoedbon van kleertjes.com.In samenwerking met Interpolis

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Herkenbaar! Dít is wat je denkt als je op vakantie gaat
Sluiten