Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Persoonlijk 28 september 2015

Gedachten die gelukkige stellen nooit hebben

Er zit een patroon bij stellen die niet altijd even gelukkig zijn in hun relatie. Relaties moet je niet willen veranderen en personen ook niet, maar je kunt wel de manier waarop je over de relatie denkt veranderen. En dan kom je zo maar tot deze 9 dingen die gelukkige stellen nooit denken.

1. Mijn relatie zal al mijn problemen oplossen

Denk nooit dat een ander jou gelukkig kan maken of je problemen kan oplossen. De allerbelangrijkste relatie in je leven is die met jezelf. Pas als je blij bent met jezelf kun je ook gelukkig zijn in een relatie. Je zult altijd eerste jezelf iets moeten leren voordat je een ander kunt helpen. En je kunt pas echt liefhebben als je jezelf liefhebt.

Learn to love yourself first, instead of loving the idea of someone else loving you

2. We horen elkaars centrum van het universum te zijn

Op het moment dat je vindt dat je alleen nog maar met elkaar hoort bezig te zijn, gaat er iets goed mis. In een goeie relatie accepteer je elkaars verleden, ondersteun je iemands heden en stimuleer je de toekomst van de ander, zonder jezelf daarin centraal te stellen. Een goeie partner moedigt je aan om te groeien en boven jezelf uit te stijgen, iemand die zich niet aan je vastklampt. Door vertrouwen te hebben in jezelf en je relatie kun je de ander laten uitvliegen zonder bang te zijn dat hij of zij niet meer terugkomt. Als je het vogeltje in een kooi stopt zal hij bij ontsnapping niet snel meer terugkomen.

3. Een goeie relatie is altijd makkelijk en simpel

Mis. Een goeie relatie betekent hard werken. In goeie en in slechte tijden is natuurlijk geen loze uitspraak bij trouwerijen. Het zijn de slechte tijden en daar samen sterk en sterker uitkomen die een goeie relatie definiëren. Er zullen momenten komen dat de ander het moeilijk heeft. En dan zul je als partner aan de zijlijn supporter en ondersteuner moeten zijn. Een goed boek om te lezen is The Friendship Factor, een internationale bestseller over wat een relatie sterk maakt.

4. Ik moet er alles aan doen om geliefd te zijn

Te vaak zijn we bezig met aan anderen laten zien dat we perfect zijn om zo liefde en acceptatie te krijgen van de ander. Niemand is perfect en het nastreven van perfectie voor anderen laat je niet jezelf zijn. Het is ook niet nodig. Je mag nooit jezelf verliezen ten koste van anderen. Vlak jezelf niet uit en accepteer je tekortkomingen, dat hoort de ander ook te doen.

Schoonheid ligt in kwetsbaarheid, onze authentieke imperfecties die ons maken tot wie we zijn

5. Vergeving is niet nodig

Wraak is zoet? Think again. Vergeving is veel zoeter en dat zeg ik omdat ik het zelf geproefd heb. Liefde betekent je eigen leven leiden, maar hem wel delen met de ander. Er zal continu sprake van vergeving zijn, omdat we duizenden fouten maken, waar we hopelijk van leren. Volgens de coaches van Marcandangel zul je niet alleen moeten leren vergeven in je huidige relatie, maar ook in de relaties uit je verleden. Vergeving betekent afsluiten, laten rusten, vrede hebben met wat er in het verleden gebeurd is. Doe je dat niet dan laat je vergiftiging toe in je nieuwe relaties. Lees het boek van Marcandangel ‘1,000 Little Things Happy, Successful People Do Differently’ , waarin vergeving een belangrijk hoofdstuk is.

6. Vandaag heb ik geen tijd voor de ander

Eigenlijk is er nooit een reden om de ander te ‘negeren.’ Vandaag komt nooit meer terug. Maak het verschil voor de ander, elke dag. Uiteindelijk is het het meest egoïstische wat je kunt doen. Je helpt namelijk niet alleen de ander, maar vooral ook jezelf. Door geluk in een ander te stimuleren, vind je zelf niet ook geluk, maar word je één met geluk.

7. De ander moet veranderen voor mij

De realiteit is dat je als je de ander probeert te boetseren tot iemand die hij niet is, dat altijd tot teleurstelling leidt. Een van de belangrijkste onderdelen van echte liefde is de ander compleet zichzelf laten zijn. Je wilt niet dat iemand een reflectie van jezelf wordt.

8. Ik hou mijn gevoelens maar voor mezelf

Leef in het hier en nu en zeg elke dag wat nodig is. Open jezelf om elke dag de liefde voor de ander te uiten, te vertellen wat je in de ander aantrekt en schuw discussies niet. Wees niet bang voor conflict of een naar gevoel. Door eerlijk en open te zijn neem je de ander serieus. Stoppen met communiceren over datgene wat moeilijk is, is een stille sluipmoordenaar voor een gezonde relatie.

9. Alle relaties kunnen en horen gered te kunnen worden

Helaas is het de waarheid dat niet iedereen gemaakt is om bij elkaar te blijven. En dat is ok. Hoe hard het ook klinkt. Je kunt beter alleen zijn dan dat je jezelf opoffert in een relatie en je geluk en zelfrespect verliest. Een beëindigde relatie is nooit een mislukking. Van elke relatie groei je en leer je. En dat betekent dat je soms moet loslaten en afscheid moet nemen van elkaar.

Probeer bij een eindige relatie in te zien dat het een nieuw begin is. Hun aandeel in jouw leven is dan misschien over, maar jouw leven gaat verder met nieuwe ervaringen en ontmoetingen.

Vond je dit artikel leuk? lees dan: Wat we kunnen leren van ongelukkige stellen

Reageer op artikel:
Gedachten die gelukkige stellen nooit hebben
Sluiten