Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Kids 27 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Een kind dat vertikt te slapen? Deze vijf gedachtes heb jij als moeder dan sowieso

Het is voor moeders toch vaak best een fijn moment als de kinderen eenmaal op bed liggen. Je kunt dan eindelijk even languit op de bank liggen zonder dat je nog van alles moet doen. Toch komt het ook geregeld voor dat je kroost vertikt te gaan slapen. En dan? Dan heb jij vooral heel veel gedachtes…

En dus zetten we vijf gedachtes op een rij die iedere moeder gegarandeerd heeft wanneer haar kind niet naar dromenland gaat.

Deze gedachtes heeft iedere moeder als haar kind niet gaat slapen

1. ‘Wat doe ik in hemelsnaam fout?’

Dat je háást aan jezelf gaat twijfelen… ‘Ben ik niet lief genoeg geweest?’, ‘Heb ik mijn kind vandaag te weinig aandacht gegeven?’ of ‘Moest ik toch nog iets langer een boekje voorlezen?’.

2. ‘Waarom haat mijn kind mij?’

Een ding is vaak zeker: als je kind niet wil slapen ligt dat vooral aan zijn of haar ouders. Want… Hij of zij was toch helemaal nog niet moe? Hoewel je als moeder dondersgoed weet dat je kind gewoon – of hij of zij het nou wil of niet – moet gaan slapen, kun je het toch nog weleens persoonlijk aantrekken.

3. ‘Gaat het wel goed met mijn kind?’

Er zijn natuurlijk talloze redenen waarom kinderen niet willen slapen. De een heeft er simpelweg geen zin in, de ander zit niet lekker in zijn of haar vel. Als moeder kun je je dan ook best een beetje zorgen maken. Je vraagt je af of je zoon of dochter ergens mee zit.

4. ‘Ik denk dat ik nooit meer zal slapen’

Een beetje overdrijven mag en dus heb jij als moeder vast ook weleens gedacht dat je nooit meer in slaap zal vallen. En dat allemaal omdat je kleintje vertikt te zijn ogen te sluiten.

5. ‘Ga. Nu. Alsjeblieft. Slapen’

Do we need to say more?

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Hey Mama

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Een kind dat vertikt te slapen? Deze vijf gedachtes heb jij als moeder dan sowieso
Sluiten