Samantha Lakker
Samantha Lakker Horoscoop 17 aug 2018
Leestijd: 6 minuten

Een geduldige peuter? Dit is wat zijn sterrenbeeld er over zegt

Is jouw 2-jarige het type dat rustig zit en speelt met je sleutels in het winkelwagentje wanneer de rij helemaal tot het einde van de winkel is? Of zet jij je al schrap wanneer je door hebt dat iets langer gaat duren…

Het kan heel intressant zijn om uit te zoeken waarom sommige kinderen geen probleem hebben met wachten. Dit zeggen de twaalf sterrenbeelden over jouw geduldige peuter of kleine draak.

Astrologie

In de astrologische wereld zijn de twaalf tekens van de dierenriem onderverdeeld in vier elementen: water, vuur, lucht en aarde. Net als de tekens zelf, wordt elk element geassocieerd met bepaalde persoonlijkheidskenmerken. Luchttekens (Tweeling, Weegschaal en Waterman) zijn de intellectuelen en praters. Aardse tekens (Stier, Maagd en Steenbok) zijn praktisch, hardwerkend en aanhoudend. Vuurtekens (Ram, Leeuw en Boogschutter) zijn energiek, optimistisch en klaar om de weg te wijzen. Watertekens (Kreeft, Schorpioen en Vissen) zijn emotioneel, intuïtief en fantasierijk. Met dit in gedachten is het niet zo moeilijk om erachter te komen welke tekens het meest en het minst geduldig zijn.

Ram (21 maart – 19 april)

Geduldig? Ha! Kinderen geboren onder dit eerste teken van de dierenriem zijn natuurlijke leiders, energiek en volhardend. Het zijn ook eigenzinnige kinderen die zich in nieuwe avonturen storten zonder al te veel na te denken over worstcase-scenario’s. Die go-for-it-houding betekent dat je Ram-peuter niet zo lief zal zijn om stilletjes op je te wachten wanneer dingen wat langer duren. Volgens Astrostyle is het laatste wat een ram wil horen, het woord ‘nee’.  Maar willen ze ook graag pleasen. Dus een complimentje hier en daar wanneer je peutertje het wel weet uit te houden is zeker geen slecht idee. 

Stier (20 april – 20 mei)

Slow en steady is het motto van de Stier, en mensen die onder dit teken zijn geboren, worden volgens astroloog Deb McBride als extreem geduldig beschouwd. Houd je kleine Stier te lang in de wacht en je riskeert een meltdown. Ze reageren goed op logica, dus uitleggen waarom ze nu iets niet kunnen doen, zal hen helpen hun hoofd koel te houden.

Tweeling (21 mei – 20 juni)

Gezellig, nieuwsgierig en onafhankelijk, je kleine Tweeling is ook een van de meest flexibele tekens van de dierenriem, volgens ZodiacFire. Een Tweeling-kind zal geen ophef maken over het feit dat hij een seconde moet wachten om met je te praten als je midden in een telefoongesprek bent. Tweelingen zijn daarentegen wel rusteloos en haten het om zich te vervelen, dus maak er gewoonte van om spelletjes, krijtjes en klein speelgoed in je handtas of luiertas te doen om je Tweeling-peuter bezig te houden. 

Kreeft ( 21 juni – 22 juli)

Kreeften staan bekend om hun sympathieke aard en bereidheid om te helpen, dus jouw  in de zomer geboren peuter kan juist degene zijn die je kalmeert als je vaststaat in de file. Maar kleine Kreeften kunnen ook gemakkelijk verdrietig en pessimistisch worden, volgens Astrostyle, en als je kind somber wordt over een vertraging, zul je ze eraan moeten herinneren omoptimistisch te blijven. Bij Kreeften draait alles om comfortfood, dus een chocoladekoekje kan het verschil maken tijdens een crisis.

Leeuw (23 juli-22 augustus)

Het charmante, aanhankelijke en vrolijke Leeuw-kind houdt van aandacht en ze vinden het geen probleem om over hun gevoelens te praten, volgens Tarot.com. Dus wanneer hun geduld wordt getest, kun je gebrul van je kleine Leeuw verwachten. Gelukkig blijven Leeuwen niet lang boos en duren hun onweersbuien nooit lang. Als je een manier nodig hebt om je in de zomer geboren peuter bezig te houden, zonder gefrustreerd te raken, stel dan voor dat ze een liedje zingen of een dansje doen terwijl je in de rij staat te wachten. Leeuwen zijn gemaakt voor de schijnwerpers!

Maagd (23 augustus – 22 september)

Aardetekens zijn meestal geduldiger dan de rest van de dierenriem, wat goed nieuws is voor elke moeder van een Maagd-peuter. Dit teken houdt niet van ruzie, volgens YourTango, maar ze kunnen wel passief-agressief zijn. Dus jij komt er echt wel achter wanneer je kind het wachten zat is. Maagden houden van orde en netheid, volgens ZodiacFire, dus als je je kleintje aan het werk zet om kleurpotloden te sorteren of de boeken op hun plank te ordenen, zal de tijd gelukkig voorbijgaan.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

De evenwichtige Weegschaal heeft een ontspannen karakter, volgens ZodiacFire, en zullen de strijd waarschijnlijk niet met je aangaan. Zelfs de kleinste Weegschalen hebben een aangeboren gevoel van eerlijkheid en rechtvaardigheid (ze worden immers weergegeven met schalen). Maar Weegschalen zijn wel geneigd om anderen voor te laten gaan dus je moet je kind wel helpen herinneren dat nee zeggen soms ook goed kan zijn.

Schorpioen ( 23 oktober – 21 november)

Je vastberaden Schorpioen-kind is volgens ThoughtCatalog eigenlijk veel geduldiger dan je denkt. Maar stel het geduld van je schorpioentje zeker niet op de proef, je krijgt dan namelijk te maken met zijn of haar beroemde angel. Een kleine Schorpioen heeft de neiging om bezitterig te zijn over speelgoed, volgens Mom365, wat een probleem kan zijn tijdens de playdate. Maar Schorpioenen zijn ook gevoelige kindjes, dus een beroep op hun emoties zal helpen: ‘Je zou het niet leuk vinden als je broer zijn auto’s niet deelt, toch?’ Vertrouwen en eerlijkheid zijn een belangrijk probleem met dit sterrenbeeld, voegde FutureScopes eraan toe. Als je je Schorpioen-kind een tripje naar de ijscoman hebt beloofd, zijn ze bereid om te wachten tot je klaar bent om te vertrekken. Maar als je terugkomt op je belofte, vertel ze dan wel eerlijk waarom niet.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Avontuurlijk, onafhankelijk en gedurfd, Boogschutters geven het liever niet toe wanneer iets niet lukt, volgens AstroStyle. Dus je kunt je wel voorstellen, dat geduld niet hun sterkste eigenschap is, vooral omdat Boogschutters ook geen gevoel voor tijd hebben. Je kleine Boogschutter begrijpt gewoon niet waarom ze niet zomaar een activiteit kunnen beginnen wanneer ze er klaar voor zijn. De sleutel tot succes met je Boogschutter-kind is flexibiliteit, volgens Building Beautiful Souls. In plaats van ze te laten wachten om naar hun favoriete winkel te gaan tot nadat het winkelen is afgelopen, kun je proberen je planning te wijzigen als je kunt.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Een Steenbok heeft een van de beste werkethieken van de sterrenbeelden, dus een moeder van een kleine Steenbok zal blij zijn te weten dat hun kind geduldig zal zijn zolang ze weten dat er een doel in zicht is. Ze zullen niet alleen begrijpen dat je moet stoppen met stofzuigen voordat je een spel kunt spelen, ze zullen waarschijnlijk ook nog willen helpen! Volgens Babycentre,  moeten Steenbokken wel leren flexibel te zijn, omdat ze kunnen nogal zwart-wit kunnen denken.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Intelligent, innovatief en energiek, maar kleine Watermannen kunnen ook koppig en verstrooid zijn, aldus Mom365. Dus als de situatie om een geduldig kind vraagt, kan je Waterman-peuter vergeten dat je zei dat het moest wachten. Ze zijn een gevoelig teken, dus mokken zullen ze alleen maar doen uitstellen. Leid in plaats daarvan je Waterman af door hun snelle geest uit te dagen. Neem een ​​puzzel mee of houd een set sleutels bij de hand om je kiddo kalm te houden.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Dromerig, empathisch en artistiek, Vissen worden vaak beschreven als “oude zielen,” volgens Kidspot. Of ze geduldig zijn of niet, hangt af van hun gemoedstoestand op een bepaalde dag; wanneer ze zich coöperatief voelen, hoef je geen drama te verwachten, als ze chagrijning zijn is het een heel ander verhaal. Om je kleine Vis te helpen het hoofd koel te houden als een geduldig kind nodig is,vertel hem of haar dan een sprookje om hun geweldige verbeeldingskracht aan te wakkeren. Vissen zijn ook erg visueel ingesteld, dus het gebruiken van een schema met foto’s kan je kindje helpen de structuur van de dag te begrijpen en te beseffen dat het pas snacktijd is na het dutje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Een geduldige peuter? Dit is wat zijn sterrenbeeld er over zegt
Sluiten