Marleen Staal
Marleen Staal Kids 27 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Geen betaald vaderschapsverlof? Dove lanceert speciaal fonds voor vaders

Who’s your daddy? Nou in dit geval gaat die eer volledig naar Dove. Het merk hangt namelijk de goedheiligman uit nu het een speciaal fonds voor vaders heeft opgericht. Allemaal voor het goede doel, namelijk vaders in nood die geen betaald vaderschapsverlof krijgen (of te weinig) helpen. 

Dove kennen we natuurlijk van de douchegels en bodylotions die ons een babyzacht huidje geven, sinds kort houdt het beautymerk zich ook bezig met andere baby gerelateerde dingen. En specifiek met vaderschapsverlof, aangezien dit nog lang niet overal goed is geregeld. Aangezien Dove behalve nieuwe bodylotions ook graag bezig houdt met taboes doorbreken, lijkt dit een perfecte match om hier verandering te brengen.

Vaderschapsverlof

Rondom het onderwerp ‘vaderschapsverlof’ is al veel gezegd, maar helaas wordt er nog lang niet altijd veel mee gedaan. Hoewel hier in Nederland het vaderschapsverlof is opgeschroefd naar 5 hele dagen (poe poe!) valt dat natuurlijk nog steeds in het niet bij de tijd die moeders krijgen om te wennen aan de komst van de nieuwe baby.

Niet alleen in Nederland, maar in heel veel landen – waaronder de Verenigde Staten – is de rolverdeling tussen vader en moeder nog steeds enorm scheef als het aankomt op verlof bij een geboorte. Daar wil Dove zich maar al te graag hard voor maken en dat hoeft het merk niet alleen te doen.

Niemand minder dan Alexis Ohanian, de man van Serena Williams, is een groot voorstander voor ruimere vaderschapsverlof. Samen met Dove maken ze zich in een nieuwe campagne, genaamd The Pledge for Paternity Leave, sterk voor een betere regel- en wetgeving. Het doel? Zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen om eindelijk iets te veranderen.

Daarbij doet Dove zelf een flinke duit in het zakje door hierbij een fonds op te richten waarbij nieuwe vaders maar liefst $ 5,000 kunnen krijgen als zij geen betaald vaderschapsverlof kunnen opnemen.

The Dove Men + Care Paternity Leave Fund

Het The Dove Men + Care Paternity Leave Fund is bedoeld om nieuwe vaders op weg te helpen in de eerste maanden van het ouderschap. Want dat is niet alleen voor moeders, maar ook voor vaders een enorme verandering. Alle hulp hierbij is natuurlijk welkom, zeker van je werkgever.

“Geen enkele vader zou zich schuldig moeten voelen door verlof op te nemen. Je kan als man nog steeds een ambitieuze werknemer zijn terwijl je ook de tijd neemt voor je familie”, aldus Alexis. Hij benadrukt daarbij dat een verbeterde vaderschapsverlof niet alleen ten goede komt voor de vader zelf, maar ook goed is voor de baby, het gezin en ja, ook het leven op kantoor.

Aanspraak maken op dit fonds van Dove kan alleen wanneer je als werknemer geen aanspraak maakt op betaald vaderschapsverlof. Deze aanvraag kunnen Amerikanen nu online indienen en zowel nieuwe vaders als de meer ‘ervaren’ vaders mogen dit insturen. Het enige dat ze moeten doen is de Pledge for Paternity Leave ondertekenen.

Kom in actie

Hoewel het jammer is dat dit fonds nog niet naar Nederland is overgewaaid (zeg nooit nooit!), vinden we het een hele goede actie om meer awareness rondom vaderschapsverlof te creëren. Misschien moeten we hier in Nederland zelf ook maar handtekeningen verzamelen en deze naar Dove opsturen. Wie weet kunnen we er dan zelf ook van genieten over een tijdje.

Hopelijk kijken we over 10 jaar terug naar deze tijd en beseffen we hoe belachelijk het is dat er anno 2019 nog steeds geen rechte lijn tussen moeders en vaders bestaat als het aankomt op verlof. En in de tussentijd moeten we dit onderwerp zoveel mogelijk levend houden door de discussie aan te blijven gaan.

Meer weten over verlof?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Geen betaald vaderschapsverlof? Dove lanceert speciaal fonds voor vaders
Sluiten