Geen tijd voor een boek? Zo slaan we weer massaal aan het lezen!

Wat was het fijn geweest om wat meer uurtjes in een dag te hebben, gewoon om nog een boek te lezen bijvoorbeeld. Met die extra uren kunnen we je niet helpen. Maar, je kunt wel degelijk tijd maken om te lezen. Hoe? Famme vertelt het je.

Vroeger kon jij je uren verliezen in een boek, maar tegenwoordig heb je er geen tijd meer voor. We lezen eigenlijk de hele dag, vooral online en zonder dat we erbij nadenken. Hier gaat soms onbedoeld veel tijd in zitten en dat, terwijl je zegt dat je helemaal geen tijd hebt om boeken te lezen.

20 bladzijdes

Warren Buffet, een Amerikaanse zakenman, besloot hier iets aan te veranderen. Wat? Nou, hij begint de dag met het lezen van 20 bladzijden. Nu 10 weken later, is hij al halverwege zijn zevende boek en als het jaar om is, heeft hij ongeveer 36 boeken gelezen. Helemaal niet slecht voor iemand die eigenlijk geen tijd heeft, toch?

Waarom werkt het?

20 pagina’s is een prima aantal om niet tegen op te zien. Het is precies goed. De meeste mensen hebben daar zo’n 30 minuten voor nodig. Als je de dag met lezen begint, hoef je er van de rest van de dag niet meer aan te denken en heb je tóch iets gedaan dat goed is voor je ontwikkeling.

Bij nader inzien werkt dit natuurlijk niet altijd. Want: heb je kinderen, dan kun je je tijd wel beter gebruiken. Aan de andere kant: ‘s avonds lees je misschien ook niet altijd, aangezien je wil slapen. Daarbij is eerder opstaan wel gezond (lees: routine, tijd voor jezelf) en kunnen personages uit de boeken je laten nadenken over je eigen relatie, werk of situatie in relatie tot die van hen. Een goede manier om de dag mee te beginnen. En als je eenmaal een goed boek te pakken hebt, nou dan weten wij zeker dat je morgen vroeg opstaat!

Wil je het proberen? Bekijk dan eens deze lijst met boeken die de komende tijd uitkomen!

Reageer op artikel:
Geen tijd voor een boek? Zo slaan we weer massaal aan het lezen!
Sluiten