Anne Broekman
Anne Broekman Mind 16 aug 2016

Gehandicapt meisje wordt verrast met een heel bijzondere pop

Ze was pas elf maanden oud, toen de Britse Harmonie-Rose Ivy Allen plots zeer ernstig ziek werd. Haar benen, armen en het puntje van haar neus werden geamputeerd. Het inmiddels tweejarige meisje kreeg onlangs een bijzonder vriendinnetje, dat er precies uitziet zoals zij.

Harmonie leed aan meningitis B, een dodelijke bloedvergiftiging waardoor weefsel afsterft. De amputaties waren nodig om haar leven te redden. De vrolijke peuter is goed hersteld en doet dankzij protheses praktisch alles wat haar leeftijdsgenootjes ook doen, maar natuurlijk viel het haar ook op dat ze er ‘anders’ uitziet. Om Harmonie een vriendin te geven waarin ze zichzelf kan herkennen, verrasten haar ouders haar onlangs met een pop die als twee druppels water op haar lijkt, inclusief geamputeerde ledematen.

Harmonie was 11 maanden toen haar ledematen werden geamputeerd

Ze is dolblij met haar nieuwe pop

‘Mama, ze lijkt precies op mij!’ riep Harmonie verrukt uit toen ze het speelgoed van haar ouders kreeg. De pop werd op deze manier aangepast door A Step Ahead Prosthetics, een Amerikaans bedrijf dat op verzoek poppen speciaal uitrust met protheses. Ouders kunnen een pop naar dit bedrijf opsturen, en de pop wordt dan kosteloos naar wens vermaakt. Hierdoor voelen kinderen met amputaties zich minder ‘vervreemd’ en ze vinden herkenning bij hun nieuwe speelmaatje.

Samen spelen

Vriendjes voor het leven

Even een kusje geven

Het cadeau was een schot in de roos. ‘Zoals jullie zien is ze in dit huis al erg geliefd en ik weet zeker dat ze Harmonies beste vriendinnetje wordt,’ zo schrijven haar ouders op Facebook.

Een echte doorzetter

Als peuter haalde Harmonie al het nieuws. Toen over het wonderlijke feit hoe snel het meisje leerde kruipen na haar operaties. Lees hier het bericht dat we toen schreven!

Over dubbelgangers gesproken: deze schattige kinderen lijken sprekend op hun pop!

Reageer op artikel:
Gehandicapt meisje wordt verrast met een heel bijzondere pop
Sluiten