Renée
Renée Persoonlijk 15 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit is het geheim van een gelukkig huwelijk volgens een expert

Met bloedeigen vent heb je natuurlijk de jackpot gewonnen. Maar hoe houd je nu echt een gelukkig huwelijk in stand? Volgens Daphne de Marneffe, psycholoog en auteur van The Rough Patch: Marriage and the Art of Living Together, is dat weten hoe je ruzie maakt.

Misschien heb je onenigheid met je partner omdat hij in jouw ogen niet genoeg in het huishouden doet. Of misschien vindt hij dat je te veel geld uitgeeft aan onbelangrijke zaken. Hoe dan ook: dit is precies het onderwerp dat Daphne de Marneffe aankaart in haar boek.

Gelukkig huwelijk

Als stel moet je namelijk uitvinden hoe je een goed gesprek met elkaar hebt. ‘Een gesprek, in tegenstelling tot een monoloog, betreft twee mensen die moeite doen om elkaar te begrijpen’, zegt Daphne. Heeft je man bijvoorbeeld moeite om over gevoelens te praten? Geef dan niet op. ‘Blijf meelevend en vastberaden.’

Intieme vriend

Wat de meeste mensen willen tijdens het huwelijk is een intieme vriend. De sleutel tot een gelukkig huwelijk is volgens Daphne de tijd nemen om elkaar te begrijpen en te reageren. ‘Ik heb gezien hoe de beste huwelijken draaien om mensen die om kunnen gaan met negatieve emoties. Ze vermijden boosheid niet, maar geven er niet aan toe. Ze pakken problemen aan zonder dicht te klappen en ze verontschuldigen zich voor slecht gedrag.’

Ruziemaken

De conclusie aldus de auteur? Door na te denken hoe je een gesprek voert en op welke manier je ruzie maakt, houdt een huwelijk langer stand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

NY Times

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme