Inga Stoit
Inga Stoit Gezondheid 10 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Dit is het geheime ingrediënt voor het luchtigste roerei ooit

Een goed bereid roerei is een heerlijke traktatie op je broodje. Het is niet altijd even makkelijk om hem lekker fluffy te krijgen en soms is het dus eerder een gebakken ei. Met deze trick krijg jij het wél voor elkaar en heb je straks het luchtigste roerei ooit.

Fluffy roerei

Hoe maak je dit? Skip de melk en vervang dit voor bruisend water. Je hebt hier maar een scheutje van nodig! Klop het bruisende water door het ei en giet dit vervolgens in de pan. Easy does it.

Dus wat maakt dit zo’n succes? Zodra het eiermengsel in de verhitte pan ligt zetten de bubbels uiteen door de hitte. Het water zet uit en het eiermengsel zwelt op. Bruiswater heeft geen kleur of geur dus je eitje zal niet anders ruiken of heel anders smaken. Het wordt slechts wat lichter en daardoor krijg je dat heerlijke fluffy effect.

Give it a try. Nogmaals: een scheutje bruiswater volstaat. Je weet niet wat je proeft!

LEES OOK: Dit ene ingrediënt geeft je popcorn een verrassend lekkere smaak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme