Susan Dalstra
Susan Dalstra Persoonlijk 22 jun 2017

Deze dingen houdt je partner volgens de wetenschap geheim voor je

Iedereen heeft binnen een relatie natuurlijk recht op een geheimpje of een little white lie. Je vertelt je man bijvoorbeeld niet dat zijn moeder op een slagschip lijkt in haar nieuwe zomerjurk en dat je schaamteloos stond te flirten met de stagiaire tijdens de vrijdagmiddagborrel. Hoeft ‘ie helemaal niet te weten, net als dat jij echt niet alles van hem hoeft te weten. 

Geheim

Maar ja, als er dan een onderzoek voorbij komt waaruit blijkt wat partners voor elkaar verborgen houden zijn we toch wel nieuwsgierig… Wetenschappers van de Columbia Business School namen 13.000 geheimen uit eerdere onderzoeken onder de loep en verdeelden die onder in 38 verschillende categorieën. Die geheimen varieerden van vals spelen tijdens een spelletje tot financiële leugens en vreemdgaan.

13 geheimen

Zo ontdekten ze dat we gemiddeld 13 geheimen tegelijkertijd hebben, waarvan er 5 nooit iemand te weten zal komen. De persoon voor wie we de meeste geheimen hebben, is onze partner.

Affaires

En wat we dan zo angstvallig voor onze geliefde verborgen houden? Je raadt het al: de meeste van die geheimen gaan over affaires, seksuele daden en romantische verlangens. Die top drie wordt gevolgd door het schaden van iemands vertrouwen, emotionele ontrouw, bepaalde ambities verborgen houden, stelen, details over je familiegeschiedenis, financiële informatie en je ongelukkig voelen binnen de relatie.

Met de billen bloot

Een geheim koesteren klinkt best spannend, maar blijkt behoorlijk slecht voor de gezondheid. Het wordt gelinkt aan angsten, depressies en een matige fysieke gezondheid. De beste oplossing om niet meer aan een geheim te denken is dan ook met de billen bloot gaan en het met iemand delen. Eerlijkheid duurt immers uiteindelijk het langst. Behalve als het over de twijfelachtige kledingkeuze van je schoonmoeder gaat misschien…

Geheimpjes opbiechten kan naast heel bevrijdend ook ronduit hilarisch zijn. Deze moeders zijn wel heel eerlijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Pure WowSwimmingly

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Deze dingen houdt je partner volgens de wetenschap geheim voor je
Sluiten