Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 10 oktober 2017

Lerares laat haar leerlingen op een bijzondere manier hun diepste geheimen delen

Juf Elle Deal besloot op een doodnormale vrijdagmiddag en bijzondere activiteit te doen met haar basisschool leerlingen. Ze had van tevoren niet verwacht dat dit zou eindigen in hartverscheurende reacties van de kinderen.

Geheimen

Elle vroeg haar leerlingen om een kort zinnetje op te schrijven, namelijk ‘Ik zou willen dat mijn juf wist dat…’ en dit aan te vullen met hun eigen gedachten. Toen Elle de antwoorden van de kinderen las, brak haar hart. Ze vond sommige reacties zo moeilijk om te lezen, dat ze ze op Facebook heeft gedeeld.

Ik zou willen dat…

‘Kind 1: ‘Ik zou willen dat mijn juf wist dat mijn vader in de gevangenis zit en dat ik hem al jaren niet heb gezien.
Kind 2: Ik zou willen dat mijn juf wist dat ik niet altijd avondeten krijg, omdat mijn moeder moet werken en ik niet goed weet hoe het gasfornuis werkt.
Kind 3: Ik zou willen dat mijn juf wist dat mijn zusje en ik in hetzelfde bed slapen en dat zij vaak in bed plast, waardoor ik gek ruik.
Kind 4: Ik zou willen dat mijn juf wist dat ik niet altijd gymschoenen draag tijdens de gymles, omdat mijn broertje en ik allebei hetzelfde paar dragen.
Kind 5: Ik zou willen dat mijn juf wist dat ik altijd zin heb om naar school te gaan, omdat het hier stil is. Niet zoals thuis, waar iedereen tegen elkaar schreeuwt.’

LEES OOK: Ruziende ouders: wat je nooit tegen elkaar moet zeggen waar de kinderen bij zijn

Belangrijke boodschap

Elle deelde de reacties op de opdracht om een verschil te maken voor anderen. ‘We besteden zo veel tijd aan praten over dingen waarvan we denken dat we er iets vanaf weten, we oordelen heel snel. We zouden eigenlijk wat meer vragen moeten stellen en meer tijd moeten besteden aan het luisteren naar anderen’, schrijft ze in haar bericht op Facebook. ‘Ook zouden we de dingen meer vanuit een ander perspectief moeten bekijken, vanuit het oogpunt van anderen. Geef meer dan je neemt. Leef om anderen te helpen en een verschil te maken in hun leven.’ Ze eindigt haar bericht met de hashtag #spreadthehappy.

Dat haar woorden indruk hebben gemaakt, blijkt uit de vele reacties die mensen eronder achterlaten. In totaal is haar bericht al bijna 61 duizend keer gedeeld en ruim 41 duizend keer geliket.

Dit zijn ze: 19 x de (verrassende) geheimen van gelukkige gezinnen

Facebook Elle Deal

Reageer op artikel:
Lerares laat haar leerlingen op een bijzondere manier hun diepste geheimen delen
Sluiten