Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Lifestyle 28 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Het water van je gekookte eieren wegspoelen? Bewaar het voor je planten!

Zo, je eitjes zijn gekookt. De pan kan van het vuur, de eitjes kunnen op je bord en het water spoel je weg. Zonde! Dat water kun jij namelijk gebruiken voor je planten. Say what? 

Het zit namelijk zo: planten houden van calcium, en laten eierschalen nou van nature calcium bevatten. Je planten zullen je dankbaar zijn!

Calcium en planten

Calcium zorgt ervoor – wanneer het in de aarde aanwezig is –  dat de pH-waarde op peil blijft. Een juiste pH-waarde zorgt ervoor dat alle voedingsstoffen die de plant nodig heeft, worden opgenomen. Eierschalen bevatten dus van nature calcium. Als je eierschalen een tijdje in water kookt, kun je dus op een makkelijke manier calcium uit het water halen. Het overgebleven water is namelijk calciumrijk, en de ideale optie om je planten mee te besproeien. Het enige wat belangrijk is, is dat het water op kamertemperatuur is voordat je het bij je plant gooit.

LEES OOK: Waarom je beter een wit eitje kunt nemen in plaats van een bruine

En oké, het water van je gekookte eieren zal je plant en zijn blaadjes niet zomaar van de rand van de dood halen, maar waarom zou je het water doorspoelen als je het ook kunt hergebruiken?

Meer over planten in je huis:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme