Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Work & Life 20 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Last van geldstress? Met deze tips krijg je weer rust en overzicht

Stress over geld kan flink wat spanning met zich meebrengen. Je slaapt slecht en ligt ‘s nachts flink te malen. Behoorlijk vervelend. Om die zorgen over geldstress toch een beetje weg te nemen, delen we een aantal tips die helpen de stress te verminderen.

Komen ze!

Geldstress verminderen met deze tips

1. Reflecteer op je uitgaven

Het is goed om je bewust te zijn van hoe veel geld je uitgeeft. Doordat je veel met je pinpas zal betalen, kan je soms best eens het overzicht kwijtraken. Download daarom een app als bijvoorbeeld Truebill waarin je je uitgaven bijhoudt. Zo zie je goed waar je je geld aan uitgeeft én waar je op kan besparen.

2. Stel doelen

Ben je aan het sparen voor een fijne vakantie? Of wil je heel graag een nieuw paar schoenen? Stel een aantal doelen per maand, per kwartaal of zelfs per jaar. Je zal zien dat je naast veel meer overzicht ook beter gaat worden in sparen. Je weet immers waarvoor je het doet en kijkt uit naar het moment wanneer je écht datgene kan kopen wat je graag wil hebben.

3. Plan je financiën

Niks zo vervelend als de hele dag met het idee in je hoofd rond lopen dat je de financiën nog moet doen. Het is dan ook goed om iedere week een moment te plannen dat je even in de geldzaken duikt. Op die manier kan je het de rest van de tijd ook loslaten.

4. Bepaal je uitgaven

Op het moment dat je je salaris hebt gekregen, is het goed om je uitgaven te bepalen. Ga na wat je de komende maand sowieso kwijt zal zijn aan vaste uitgaven en bepaal daarnaast wat je nog wil kopen. Doordat je van tevoren je uitgaven bepaald, zul je aan het eind van de maand ook niet tegen onvoorziene kosten aanlopen.

5. Maak potjes

Voortbordurend op de vierde tip, is het ook goed om potjes te maken. Bij verschillende banken kun je in de app verschillende potjes maken waar je ook een bedrag naar overmaakt. Creëer bijvoorbeeld een potje voor je boodschappen, voor kleding, voor activiteiten en noem maar op. Je zult zo zien dat je bewuster met je geld omgaat.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Everygirl

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Last van geldstress? Met deze tips krijg je weer rust en overzicht
Sluiten