Geluk vind je nu, in het kleine, en niet in gisteren of straks

(advertorial)

Het oudste zoontje van Famme’s Muriel is een wijs mannetje, hij kan namelijk met zijn 7 jaar enorm goed genieten van het nu. Als ik een mooie trui voor hem heb gekocht voelt hij het stofje en zegt ‘wat een lekker stofje, mama’ en als we ‘s middags lunchen geniet hij met volle teugen van een plakje van onze favoriete biologische jong belegen kaas en zijn lievelings drinkyoghurt. ‘Dit is pas leven’ zegt hij dan en zo is ‘t maar net!

Sinds ik ondernemer ben geworden combineer ik meer dan ooit het actieve moederschap met mijn werk. Niet dat ik minder uren maak dan mijn mede werkende moeders, maar ze zijn anders verdeeld. Dat betekent dat ik ‘s ochtends volledig meedraai in het opstaan-ontbijt-school ritueel en regelmatig aanschuif bij de lunch. En dat is puur genieten.

Het leven bestaat niet uit straksen, het leven bestaat uit nu’s

Optimel vroeg mij naar mijn genietmoment en of ik Optimel drinkyoghurt wilde testen en proeven. Nu zijn mijn kinderen echte zuivelliefhebbers en probeer ik regelmatig nieuwe smaken en texturen uit, naast het bekende glas melk. Framboosjes (boosjes noemen mijn jongens ze) zijn het lievelingsfruit van de mannen en we drinken dan ook regelmatig tijdens de lunch een friszoet glas frambozen drinkyoghurt. Dat vinden ze ‘s middags lekkerder dan een bakje yoghurt en als we zin hebben in ‘klooien’ in de keuken pakken we de blender en maken we onze eigen frisse smoothies. Dubbel genieten.

Spel op tafel

Ik kan echt enorm genieten van die uurtjes na school. We gaan met mooi weer picknicken in de tuin op een kleedje of we zitten aan de grote keukentafel met een spel op tafel. Op dit moment zijn onze favorieten vier-op-een-rij, Monopoly Junior en voor mijn jongste zoon Memory Cars of een 100 stukjes puzzel. Ik probeer mijn telefoon weg te leggen (lukt niet altijd) en te denken aan de woorden van mindfulness goeroe’s. Het leven bestaat niet uit straksen, het leven bestaat uit nu’s. Geniet nu!

www.drink-yoghurt.nl

Reageer op artikel:
Geluk vind je nu, in het kleine, en niet in gisteren of straks
Sluiten