Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Persoonlijk 12 jan 2018
Leestijd: 3 minuten

Gelukkig huwelijk? Als je man deze 9 dingen doet heb je de jackpot te pakken

Een gelukkig huwelijk betekent hard werken, maar hoe weet je of je met je man nu echt die gouden muntenpot te grazen hebt genomen. De jackpot hebt gewonnen. Gebakken zit voor het leven. Het zit hem in de kleine dingen, dat is duidelijk. Als onderstaande 9 voorbeelden je bekend voorkomen dan zit je geramd. Katsssjinng.

1. Hij zegt nog steeds vaak ‘ik hou van je’

Het zijn eigenlijk maar drie woordjes en de tijd dat hij het van de daken schreeuwde ligt misschien ver achter jullie. Maar zegt hij nog steeds met enige regelmaat ‘ik hou van je’ dan is dat een teken van duidelijke aanwezige liefde én bonuspunt; is hij niet bang om zijn gevoelens uit te spreken. Houden we van.

2. Hij is gek op zijn moeder

Heeft je vent een fijne relatie met zijn moeder? Belt hij haar regelmatig en praat hij vol lof over haar? Goed teken! De kans dat hij jou ook met liefde en respect behandeld is groot.

3. Hij flirt nog steeds met je

Sta je nog weleens samen op een feestje, klassenborrel of sportzondag? En geeft ‘ie je dan een knipoog. Een oehlala of krijg je een terloopse knijp of zoen. Mooi! Flirten met elkaar is een teken van aanwezige actieve liefde. Als je elkaar nog vlinders kunt geven en een sprongetje in het hart dan is jullie relatie een stevig fundament.

LEES OOK: Stellen die het spannend maken in de slaapkamer hebben een betere relatie.

4. Hij heeft je op een voetstuk staan

Hebben jullie de ringen omgedaan? Jullie liefde bezegeld met een papiertje of contract? Samen kindjes gekregen? Dat is het moment om nooit meer achterom te kijken. Hij praat vol lof over je en heeft je op een voetstuk staan. En naast zijn kinderen ben jij de belangrijkste persoon in zijn leven.

5. Stomme klusjes doen zijn een feestje met hem

Maken jullie in plaats van ruzie een feestje van huishoudelijke taken, dan is die gouden muntenpot zeker van jou. Samen lopen met de hond in de regen zodat je tijd hebt om met elkaar te kletsen? De afwas samen doen omdat je dan dicht bij elkaar bent? Het klinkt klef, maar juist die kleine momenten zijn goud waard.

6. Hij stimuleert je om je dromen te volgen

Als ik een ding aan mijn eigen man waardeer is het wel dat hij actief mijn dromen stimuleert. Nee, zelfs actief helpt ze te ontdekken en na te jagen. Thats my man. En zo moet het toch zijn? Als je echt weer de schoolbanken in wilt voor een andere carrière, jezelf wilt herontdekken, een eeuwig gekoesterde wens voor een reis alleen hebt. Mr. Jackpot gunt het je en helpt je bij het realiseren.

7. Hij schept op over je (op social media)

Vieren jullie een jubileum, ben je jarig of valt er iets te vieren en plaatst je man een lief berichtje op Facebook of Insta? Lekker bezig. Kom je weleens op zijn werk en vertellen collega’s dan dat hij zo lovend over je praat? Je hebt ‘m te pakken. En niet meer laten gaan.

8. Hij verrast je regelmatig

Weet hij waar je blij van wordt en verrast hij je af en toe? Met een overheerlijke cappu in bed, een spontaan avondje uit of een weekendje weg? Of gewoon met iets liefs, iets kleins? Omdat hij aan je denkt en omdat hij je wil laten weten dat hij trots op je is en van je houdt? Bingo.

9. Hij geeft je complimentjes

Allemaal hebben we ze nodig. Even horen dat we er leuk uitzien. Dat het opvalt dat de keuken spic en span is. Dat je je werk toch maar weer weet te combineren met het begeleiden van de kinderen. De huisagenda op rolletjes runt. Dat het hem opvalt, hoe gewoon het soms ook is.

Een gelukkig huwelijk dus…

Als een flink aantal punten je bekend voorkomen bij de man die ‘s avonds bij je in bed ligt, dan heb je een geweldige vent uitgekozen. En bedenk: quid pro quo, what goes around comes around. Want jouw wederhelft heeft hetzelfde nodig als jij!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme