Renée
Renée Opvoeden 16 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

4 wetenschappelijk bewezen manieren om gelukkige kinderen op te voeden

Het enige wat je wil is het opvoeden van een gelukkig kind. Soms is dat moeilijker dan je denkt. Gelukkig is hulp nabij: hierbij vier wetenschappelijk bewezen manieren om gelukkige kinderen op te voeden. Zo krijg je inderdaad lachende kinderen thuis.

1. Gelukkige kinderen gaan op tijd naar bed

Het is helemaal oké om je kind voor 19:00 uur naar bed te brengen. Dat betekent niet alleen dat je meer tijd hebt voor je favoriete serie of je geliefde, maar ook dat de toekomst van je kind er beter uitziet. Onderzoek wijst uit dat je kind op tijd in bed stoppen goed is voor hun cognitieve, fysieke en emotionele ontwikkeling.

2. Leg je telefoon weg in hun bijzijn

Heb je een lichtelijke telefoonverslaving? Dan is dat volgens onderzoek slecht voor je kind. Steeds je telefoon checken in het bijzijn van je kind stoort jullie relatie. Dat leidt vervolgens tot destructief gedrag, agressief gedrag en huilbuien.

3. Zing voor je kinderen

Uit onderzoek blijkt dat zingen voor baby’s hen langer rustig houdt dan wanneer je praat. Sterker nog, ander onderzoek toont aan dat het in de toekomst leidt tot succes op school en een goede emotionele gezondheid.

4. Wees een actieve moeder

Wat blijkt? Moeders die actief zijn hebben over het algemeen ook actieve kinderen. Daarom is het niet verkeerd om een actieve moeder te zijn. Onderzoekers zien direct een positieve associatie tussen fysieke activiteit tussen moeder en kind. Hoera voor gezonde kinderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme