Janne Vogel
Janne Vogel Persoonlijk 16 mrt 2018
Leestijd: 3 minuten

10 x dingen die gelukkige koppels íedere dag doen

Of je nou al meer dan twintig jaar samen bent of net een paar maanden: doe deze simpele dingen en voel je iedere dag weer verliefd.

Omdat een relatie helemáál niet saai of voorspelbaar hoeft te worden, en je iedere dag het vuur wilt voelen.

via GIPHY

1. Knuffelen

Geef elkaar een lange knuffel als je thuiskomt. Doe het gelijk als je elkaar ziet na een werkdag, of plan later op de avond een momentje in. Ook al ben je boos op elkaar, zorg voor die knuffel.

2. Geef elkaar ruimte

Geef elkaar de ruimte om je eigen ding te doen. Heb jij zin om ‘s avonds een boekje te lezen en kijkt je man liever naar zijn favo serie? Doe dat dan gewoon lekker. Wanneer je weer bij elkaar terugkomt voel je je allebei tevreden omdat je op je eigen manier hebt ontspannen. En nu jullie zo ontspannen zijn hebben jullie pas écht tijd voor elkaar.

3. Geef en neem zonder scorebord

Liefde zit vaak in de allerkleinste dingen: je man ruimt alvast de vaatwasser uit, neemt jouw lievelingskoekjes mee of snelt naar de winkel om iets te halen wat jij bent vergeten. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Jullie worden er blij van om elkaar blij te maken en verwachten niet altijd iets terug.

4. Luister naar elkaar

Luister écht naar elkaar. Wanneer een van jullie een probleem heeft, luister dan goed, leef je in en probeer het te begrijpen. Je hoeft niet altijd met een oplossing te komen, maar geef je partner de kracht en ondersteuning om het zelf uit te zoeken.

5. Doe gek samen

Neem jezelf en elkaar niet te serieus! Doe samen gek, praat over de meest rare onderwerpen en koester jullie inside jokes. Geniet van elkaars gezelschap.

LEES OOK: Houden jullie elkaars hand vaak vast? Dat zegt dít over je relatie

6. Voer serieuze gesprekken

Neem elkaar ook vooral wél serieus. Praat voor jullie gaan slapen bijvoorbeeld nog even tien minuutjes en stel je kwetsbaar op. Vertel je partner waar je mee zit, dingen waar je tegenop ziet of de dingen waar je naar uitkijkt. Hou elkaar op hoogte van wat er in je hoofd omgaat.

7. Stuur een berichtje

Constant appen is echt niet nodig, maar als jullie elkaar de hele dag niet zien is het vaak fijn om gedurende de dag toch een berichtje te sturen/ontvangen. Vertel waar je mee bezig bent, stuur een foto van iets grappigs wat je tegenkomt of stuur een gezellige emoji. Zo ben je toch een beetje bij elkaar.

8. Maak elkaar blij

Jep, het zit ‘m weer in de kleine dingen. Breng je man een kopje koffie in de ochtend of kook wat hij zo lekker vindt. Vind manieren om elkaar blij te maken.

9. Creëer dagelijkse rituelen

Iedere vrije avond samen een stukje serie, iedere zondag croissantjes bakken, iedere maand uiteten… Door gezamenlijke rituelen hechten jullie je alleen maar meer.

10. Knuffelen 2.0

Zet je wekker tien minuutjes eerder en knuffel elkaar in die tien minuten non stop. Het is heerlijk om nog even intiem te zijn voor jullie wegen scheiden. En héél goed voor je relatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Huffington Post

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme