Sherita Jager
Sherita Jager Mind 10 jan 2019
Leestijd: 4 minuten

Dit is het geheim van de gelukkige mama

Je ziet ze soms, van die gelukkig mama’s die gewoon stralen. Ze lopen met drie koters aan hun hand het schoolplein op, en hoewel het regent, ze te laat zijn, en ze het ook gewoon druk hebben, lijken ze er niet van onder de indruk. Wat is hun geheim en bovenal, hoe word je zelf zo’n gelukkige mama?

Vraag om hulp

Gelukkige mama’s zijn niet bang om om hulp te vragen van familie en vrienden. Terwijl sombere of bittere mama’s leuke vriendinnenuitjes en date-nights met hun partner aan zich voorbij laten gaan omdat ze geen oppas willen vragen of familie niet willen ‘lastig vallen’, vragen Gelukkige Mama’s het gewoon! En zo erg is dat eigenlijk niet, toch?

Dit zijn de 5 dingen waar mensen op hun sterfbed spijt van hebben

Ga naar buiten

Ben je vandaag al buiten geweest? Frisse lucht, zonlicht en de natuur spelen een heel belangrijke rol in het humeur. Ga naar buiten met je kind en geniet van het weer. Ga naar een speeltuin of speelboerderij waar vaak mensen komen, en ga op zoek naar de gelukkigst uitziende mama. Stap op haar af en maak een praatje en geniet van de positieve energie.

Slaap genoeg

Oké het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is niet onmogelijk. Genoeg slaap is van levensbelang. Zorg ervoor dat je zo’n 8 uur slaap per dag krijgt, en je zult zien dat de dagen er een stuk leuker gaan uitzien. Vraag hulp – zie punt één – als het niet lukt om aan je uren te komen. Er is vast iemand die jou graag helpt!

Wat we kunnen leren van ongelukkige stellen

Wees lief voor je lichaam en sport

Als je denkt dat comfort food en alcohol de geheimen zijn van gelukkige mama’s, heb je het mis. De Gelukkige mama zorgt goed voor haar lichaam. Een heerlijk bad, een fijne bodylotion, en ja, ook sporten.

Een paar keer per week sporten en genoeg lichaamsbeweging zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt. Hoe dat te combineren is met je drukke leven? Dans terwijl je kook, jog terwijl je de kinderwagen voor je uit duwt, of ga een potje voetballen met je kind. Als je het echt wilt, is er vast wel ergens een plekje in je drukke schema.

Heb je partner lief

Soms is het heel makkelijk om in een vicieuze cirkel te raken. Jij zeurt op je man, hij op jou, en zo ga je dag in dag uit door terwijl je er ineens achter komt dat je elkaar helemaal niet meer zo leuk vindt. Geef liefde, en je krijgt het terug.

Verander die chip, en je zult zien dat hij weer in die charmante, leuke man verandert die hij was. En dat doet jou natuurlijk ook weer goed. Gelukkige mama’s zeuren en vergelijken niet, en het woord jaloezie komt ook niet in hun woordenboek voor.

Word een positief persoon door deze dingen nooit meer toe te laten

Neem de regels niet te serieus – en jezelf ook niet

Een van de leukste dingen van het maken van regels, is het kunnen verbreken van deze regels als dat nodig is. Een dag geen groenten is niet erg, een keertje extra televisie kijken is niet schadelijk, iets later naar bed kan ook wel eens, en een keertje te laat komen om te genieten van een feestontbijt, wordt ook wel door de vingers gezien.

Het leven is een feestje, alleen jij moet de slingers ophangen. Je kiest er zelf voor hoe streng je voor jezelf en de rest bent, en wees dus extra lief als je dat nodig hebt.

Het is allemaal tijdelijk

Soms zit je in zo’n moment dat alles mis gaat. Je komt te laat, het regent, ergens ruikt iets naar poep en je weet niet wat het is, je peuter heeft een woedeaanval, en je bent vergeten je haar te doen. Onthoud, ook dit zal overwaaien. Probeer alvast terug te kijken of dit moment.

Hoe zal je over deze situatie denken, over 5 jaar? Voel je je nog steeds rot, depressief en wanhopig? Of kun je er de positieve kant van inzien, en er misschien om lachen?

Je relatie goed houden als je kinderen hebt: dit is het geheim

Vergeet en vergeef

We willen allemaal voldoen aan onze opvoedingsidealen en alles goed doen. We doen er alles aan om de perfecte mama te zijn. Maar dan ineens wint het ongeduld het van ons, zijn we inconsistent of kopen we onze kinderen om met snoep. Hoe meer tijd je besteed aan het straffen, hoe minder tijd er is om gelukkig te zijn en te genieten.

Blije moeders weten dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is, en dat niemand perfect is. Vergeef en vergeet, en… choose your battles. Soms is het niet erg om even je handen voor je ogen te houden en gewoon door te gaan. Is deze ruzie het echt waard?

15x waarom we dankbaarder zijn geworden sinds we kinderen hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit is het geheim van de gelukkige mama
Sluiten