Nóg gelukkiger worden met je partner? Deze 4 dingen dragen daar aan bij

Forever and always. Dat is het sprookje van jou en je partner. Zijn jullie nog steeds dol op elkaar? Dan doen jullie het goed, maar een gelukkige relatie vergt natuurlijk ook enige investering in elkaar. Als jullie aan deze vier dingen blijven denken, worden jullie alleen maar nóg gelukkiger saampjes.

Een gelukkige relatie

Natuurlijk kent elke relatie zo z’n up en downs, maar als je goed met elkaar blijft communiceren en na jaren nog steeds gek bent op elkaar, mogen jullie wel spreken van een gelukkige relatie. Pas deze 4 dingen toe en dan wordt de liefde voor je soulmate alleen nog maar sterker.

1. Blijf je altijd focussen op al het positieve

Als een relatie (tijdelijk) wat minder goed gaat, ga je je al snel richten op alles wat niet goed gaat. Alle irritaties van je partner stapelen zich op totdat de laatste druppel de emmer doet overlopen. Het is niet eerlijk tegenover je partner, en andersom zou het voor jou ook niet fijn zijn. Niemand is perfect.

Focus je (ook als het even wat minder gaat of als jullie ruzie hebben) altijd op het positieve. Desnoods zet je het voor jezelf op papier. Dingen als ‘mijn partner is een ontzettend lieve en begane ouder’ zijn toch veel belangrijker dan een partner die de wc-bril iets te vaak omhoog laat staan? Hoe meer jullie je focussen op dit positieve, hoe gelukkiger jullie samen zullen zijn.

2. Stel gezamenlijke doelen op

Als jullie samen aan de toekomst werken met elkaar, is het goed om regelmatig hierover te praten en samen doelen op te stellen. Willen jullie samen een huis kopen? Maak dan bijvoorbeeld samen een spaarplan en bespreek binnen welke periode jullie dat graag zouden willen doen.

Ook als jullie al hard bezig zijn met jullie toekomst en bepaalde doelen voor jezelf al hebt behaald, is het goed om doelen te blijven stellen samen. Dit hoeft echt niet per se iets groots te zijn als het krijgen van kinderen of een huis kopen. Het kan ook zo zijn dat jullie in de toekomst graag nog samen een reisje zouden willen maken. Wat jullie doel ook is, samen ergens aan werken maakt van jullie nog een veel sterker koppel. En iets echt samen behalen al helemaal.

Stimuleer je partner en gun elkaar altijd het beste

In een gezonde relatie gunnen jullie elkaar (vanzelfsprekend) altijd het beste en zorg je ervoor dat je de ander nooit remt. Gelijkwaardigheid is een heel belangrijk aspect binnen jullie relatie en jullie gunnen elkaar dan ook dezelfde kansen. Net als op je werk, wil je op persoonlijk vlak blijven groeien en het is alleen maar mooi als jij en je partner dat bij elkaar kunnen bewerkstelligen.

4. Denk ook aan selflove

Last but not least. Denk aan jezelf. En je partner ook. Het is belangrijk om af en toe wat me-time in te plannen maar ook om liefde te hebben voor jezelf. Zit je niet lekker in je vel? Dan is het een mogelijkheid om een psycholoog te bezoeken en hieraan te werken. De stappen die je daar zult zetten, zet je op een andere manier ook weer binnen je relatie. Daardoor groeien jij en je partner alleen maar meer naar elkaar toe. Zo krijgen jullie echt de forever and always waar jullie allebei van hebben gedroomd.

Elite Daily

Reageer op artikel:
Nóg gelukkiger worden met je partner? Deze 4 dingen dragen daar aan bij
Sluiten