Inga Stoit
Inga Stoit Mind 12 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

4 kleine aanpassingen die je tot wel 10 keer gelukkiger maken

Wanneer het op andere mensen aankomt zijn we de beroerdste niet. We zien ze als lief, leuk, knap, intelligent, wijs, succesvol en ga maar door. Over onszelf praten we lang niet met zoveel lof. En dat is gek want eigenlijk bezitten wij stuk voor stuk tal van deze eigenschappen(!).

Om die reden mogen we best wat liever voor onszelf zijn. Een meer positieve kijk naar onszelf doet wonderen, en daarnaast krijg je dit makkelijk gedaan. Op deze manier geef jij een positieve wending aan jou dag en word je een stuk gelukkiger.

Positive reminders

Deze stel je in op je telefoon. Stel: je hebt een meeting waarvoor je zenuwachtig bent, stel een alarm voor deze tijd in, en ontvang de tekst: ‘You got this’ of iets anders waar je een positief gevoel van krijgt. Je wordt weer even herinnert aan jouw eigen kunnen en gaat met een lach de meeting in. Want ja duh, jij kan dit, maar er is niks mis met een kleine reminder.

Post-its

Je kan deze overal door het huis plakken. Plak bijvoorbeeld op de voordeur ‘Everything always works out for me’. Want zo is het, al met al – komt het allemaal goed. Wat let je? Een beetje positieve zelfspraak doet wonderen, en dit soort post-its maken dat een stuk eenvoudiger.

Wachtwoord

Op een dag moet je tig keer een wachtwoord invoeren. Of dit nu is voor je telefoon, email-adres, pinpas of iets anders, je doet dit meer dan je denkt. Voer om die reden een positief wachtwoord in, iets als ‘ikrock123’ of ‘lifeisgood456’. Je kan ook een geld-doel invoeren als ‘vijfentwintighonderd’, of een reisdroom van volgend jaar ‘Hawaii789’. Dit zijn pas wachtwoorden waar je blij van wordt, én vaak bovenop zit.

Vier overwinningen

Hoe klein deze ook zijn, vier alle overwinningen. Dit kan al gaan over de gezonde voedingskeuzes die je gemaakt het die dag, de meditatiesessie in de ochtend, het oplossen van de ruzie met jouw geliefde, jouw kind zindelijk krijgen enzovoort. Zeg tegen jezelf dat je het goed hebt gedaan! Want zo is het immers ook. Je wordt een zoveel positiever mens en gelukkiger wanneer je blij bent met de stapjes die je gemaakt hebt, hoe klein deze ook zijn. Positiviteit brengt grote gelukkige factoren met zich mee!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme