Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Gezondheid 9 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

5 x dit moet je volgens de wetenschap doen om je gelukkiger te voelen

Dit jaar is voor velen niet per se een makkelijk jaar. Talloze mensen over de hele wereld worden dagelijks geconfronteerd met angst, onzekerheid en teleurstelling. Om je een beetje door dit gekke jaar heen te slepen, delen we een aantal wetenschappelijk onderbouwde tips die je kunt gebruiken om gelukkiger te worden.

Want zeg nou zelf… Een gezellig humeur willen we allemaal, toch?

Gelukkiger voelen

1. Duik de natuur in

Continu thuis binnenzitten maakt je absoluut niet gelukkiger. En dat blijkt ook wel uit een onderzoek van de Universiteit van Vermont. Mensen die regelmatig een bezoek brengen aan een bos of een park zijn gelukkiger dan mensen die dat niet doen. Dus mocht je even niet lekker in je vel zitten, duik dan de natuur in.

2. Eet gezond

3. Beweeg voldoende

Je omringen door positieve mensen blijkt dus wel degelijk een positief effect op je eigen humeur te hebben. De Universiteit van Warwick ontdekte dat de gemoedstoestand van de mensen waarmee je bent, van invloed kunnen zijn op je eigen gemoedstoestand. Heb je vrienden die negatief in het leven staan? Grote kans dat jij dat van ze overneemt. Positiviteit alom bij je naasten? Dan is de kans natuurlijk groot dat je zelf ook een blij ei bent!

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Everygirl

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 x dit moet je volgens de wetenschap doen om je gelukkiger te voelen
Sluiten