Redactie
Redactie Work & Life 22 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

5 tips om gelukkiger te worden voor je begint met daten

Vaak denken we dat een date je gelukkig maakt en dat is ook zo. Echter is het belangrijk om lekker in je vel te zitten en een goede relatie met jezelf te hebben, voordat je van iemand anders gaat houden.

Dit artikel verscheen eerder op Relatieplanet.nl.

Gelukkig zijn in het leven willen we allemaal, maar helaas is dat in de praktijk niet altijd even makkelijk. Dit kan te maken hebben met het feit dat je single bent, maar kijk uit dat je die leegte niet opvult met een relatie.

1. Accepteer jezelf zoals je bent

We kennen allemaal wel het perfecte plaatje op Instagram. Mensen die er gelikt uitziet, een mooi figuur hebben, een goede baan hebben, een groot sociaal netwerk en ga zo maar door. Als je dan naar jezelf kijkt, kan het zijn dat je niet tevreden bent.

Dit kan er vervolgens weer voor zorgen dat je ongelukkig wordt en dat is nergens voor nodig. Want vergeet niet: elk huisje heeft zijn kruisje. En ook al lijkt het soms perfect op Instagram, je ziet alleen de hoogtepunten.

Kijk eens naar jezelf en denk eens na wat je allemaal al bereikt hebt. Kijk naar de mensen om je heen, het huis waar je woont, je werk en ga zo maar door.

Het is belangrijk om in te zien dat je het helemaal niet zo slecht doet. Door dit tegen jezelf te zeggen (in de spiegel bijvoorbeeld), ga je het zelf ook geloven en jezelf uiteindelijk accepteren zoals je bent. Je doet het hartstikke goed en je mag er zijn.

2. Geef jezelf liefde

Dit hangt eigenlijk een beetje samen met het eerste punt. Het is zo belangrijk om me-time in te plannen, jezelf iets te gunnen en eerst van jezelf te houden zoals je bent, voordat je van iemand anders kunt houden.

Selfcare is hartstikke belangrijk: 5 x manieren om meer voor jezelf te zorgen

3. Durf eerlijk te zijn naar jezelf

Eerlijkheid duurt het langst, nietwaar? Ga bij jezelf na of je écht 100 procent eerlijk bent naar jezelf. Maak je wel de juiste keuzes die bij je passen of zou je – als je heel eerlijk bent naar jezelf – andere keuzes maken?

Als dat zo is, is het heel erg belangrijk om te beginnen met luisteren naar jezelf en alleen maar beslissingen te maken waar je 120% achter staat.

4. Ontdek wat je echt wil en werk hier naar toe

Zodra je eerlijk naar jezelf bent geweest maar eigenlijk nog steeds niet precies weet wat je wilt, helpt het om uit te tekenen wat je wilt.

Maak een vision board, maak een mindmap of iets anders dat je helpt om overzicht te krijgen wat je nu écht wil. Als dat duidelijk is, kun je beginnen om hier naar toe werken.

9 manieren waarop je als moeder voor jezelf kan zorgen

5. Ontdek waar je energie van krijgt

Wat je ook helpt om gelukkiger te worden, is ontdekken waar je energie van krijgt. Waar gaat je hart sneller van kloppen en waar wordt je nu écht heel erg blij van. Zodra je dat weet, kun je er vervolgens voor zorgen dat je dit vaker gaat doen zodat je uiteindelijk gelukkiger wordt.

5 x dit moet je volgens de wetenschap doen om je gelukkiger te voelen

En dus

Deze tips gaan je helpen om gelukkiger te worden, voordat je begint met daten. Want hoe je het ook went of keert: het begint allemaal met zelfliefde. Als je van jezelf houdt, komt je van zelf wel een leuke date tegen.

Wat is jouw ultieme tip om gelukkiger te worden voor je begint met daten?

Relatieplanet.nl is een dating-platform voor singles die het belangrijk vinden om eerlijk en oprecht te zijn en tijd te nemen elkaar goed te leren kennen. Oftewel slow daten; goed de tijd nemen om jezelf open te stellen aan de ander. 

Dít is het geheim van een gelukkig huwelijk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5 tips om gelukkiger te worden voor je begint met daten
Sluiten