Janne Vogel
Janne Vogel Kids 25 juni 2018

9 geluksmomentjes die iedere moeder van twee kinderen herkent

Wanneer je twee (of meer) kinderen in huis hebt, zul je merken dat je voor een hoop uitdagingen komt te staan. Toch zorgt die meerderheid af en toe júist voor wat geluksmomentjes. Van het hergebruiken van de kleertjes van kind één tot aan de gezamenlijke slaapjes: soms is het alleen maar fijn dat ze met z’n tweeën zijn.

Als moeder is het zaak om iedere kleine overwinning te vieren, dus voel je vrij om je genieten van de volgende momentjes.

Kleren hergebruiken: yes, please

We noemden ‘m net al even en ja, dit voordeel staat met stip op nummer één. Kinderen groeien belachelijk snel, dus het is heerlijk dat je (veel) langer dan twee maanden met dat schattige jurkje kan doen. Maak er vooral gebruik van, want dit kun je jaren volhouden.

Wanneer ze midden op de dag samen in slaap vallen

Of je ze nou naar bed brengt of dat ze samen tijdens Bambi besluiten te crashen, de rust is wedergekeerd…

Wanneer ze eens niet ruziën over welke film ze gaan kijken

Het kiezen van een film blijft voor veel broers en zussen een heikel puntje, dus van ons mag je de vlag uit hangen als ze het eens met elkaar eens zijn.

Wanneer ze elkaar vermaken

Er is altijd iemand in de buurt om mee te spelen, waardoor jij meer tijd hebt om even te zitten en een tijdschriftje open te slaan. Ze hebben jou niet constant nodig als gids, omdat ze samenwerken en op elkaar letten. Héél lief en prettig.

Wanneer je een dag alles onthoudt

Een kind hebben komt samen met een hoop mentale energie en vooral een hoop dingen. Twee kinderen? Don’t even start. Het is jouw taak om alle speelafspraakjes, buitenschoolse activiteiten, doktersafspraken en tandartsbezoekjes te onthouden (en plaats te laten vinden), dus het is niet vreemd dat je één van de 47 ballen die je in de lucht houdt eens laat vallen. Een dag doorkomen waarop je alles wat je moet doen en regelen ook echt doet en regelt? Geweldig.

Wanneer er eentje schreeuwt en de ander gewoon doorslaapt

Vraag jezelf vooral niet af hoe, soms heb je gewoon geluk en slaapt kind 1 rustig door terwijl kind 2 walvisgeluiden maakt of het op een krijsen zet. Fysiek misschien niet mogelijk, maar het gebeurt. Typisch gevalletje ‘vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan’.

Wanneer ze samen uit een ruzie komen

Professionele tip: hoe vaker je ze het laat proberen, hoe beter ze zullen worden in deze vaardigheid. Het is niet niks om een ruzie casual te observeren zonder in te grijpen, maar ook dit wordt makkelijker. Als het goed is leren je draakjes steeds productiever met elkaar communiceren. Betekent helaas niet gelijk dat de ruzies stoppen, maar maakt wel dat ze minder intens worden/dat ze er samen wel uitkomen. Op een dag realiseer je je dat je kleine mensjes beschaafd aan het worden zijn en mag je jezelf een schouderklopje geven. Well done, mama.

Wanneer je iets kookt dat iedereen lust

Veel moeders bereiden iedere dag meerdere maaltijden om te zorgen dat iedere moeilijke eter in huis zijn vitamientjes binnenkrijgt. Klinkt misschien belachelijk, maar je moet wat. Een gezonde maaltijd vinden die iedereen lekker vindt en opeet zonder moeilijkheden, voelt daarom simpelweg amazing.

Wanneer ze overduidelijk van elkaar houden

Aan dit geluksmomentje hoeven we weinig woorden vuil te maken. Af en toe zijn ze zo lief samen dat je niets anders kunt doen dan toekijken en langzaam smelten…

LEES OOK: Waarom broers en zussen ontzettend belangrijke mensen in je leven zijn

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Romper

Reageer op artikel:
9 geluksmomentjes die iedere moeder van twee kinderen herkent
Sluiten