Sterre Touw
Sterre Touw Lifestyle 18 dec 2017

Wow in dit gezin zijn ALLE genderrollen omgedraaid!

Dat iemand in het verkeerde lichaam geboren kan worden en dus transgender is, is anno 2017 heel normaal. In Arizona woont een gezin waarin zowel man en vrouw als hun twee kinderen (11 en 13) transgender zijn. In het hele gezin zijn de genderrollen dus omgedraaid. En daarom gaan ze gezamenlijk van geslacht veranderen.

 De 41-jarige Daniël legde aan KKJZ uit dat ze eigenlijk een heel traditioneel gezin zijn. Ze verschillen alleen ten opzichte van andere gezinnen van genderrol. Daniël voelt zich hierdoor juist meer geliefd: ‘Ik voel me gezien en geliefd voor wie ik ben als persoon.’ Zijn grootste wens is dat zijn kinderen zich ook geaccepteerd en geliefd zullen voelen als ze opgroeien.

LEES OOK: Pink legt uit waarom ze haar kinderen gendervrij opvoedt

Uit de kast

Daniel kwam zelf pas uit de kast, nadat zijn kinderen aangaven dat ze zich niet gelukkig voelden in hun lichaam. Zijn 13-jarige zoon Joshua werd geboren als jongen, maar wilde graag bij de meisjesscouting, omdat ze zich meer meisje voelde. Zijn 11-jarige dochter Mason ervoer dit ook, maar dan omgekeerd. Hij werd geboren als meisje, maar voelt zich meer een jongen.

Opluchting

Vader Daniël heeft het grootste deel van zijn leven als vrouw geleefd en was gewoon getrouwd met een man en moeder van twee kinderen. Hij voelde zich al lang niet fijn in zijn lichaam en toen zijn kinderen ermee uit de kast kwamen, kreeg hij een gevoel van opluchting. Toen hij naar de verschijnselen van zijn kinderen ging zoeken op het internet, kwam hij voor het eerst in aanraking met de term transgender. En hij wist het meteen: hij was zelf óók transgender. ‘Ik was zo opgelucht. Ik knipte meteen mijn haar af en begon al vrij snel met het dragen van mannenkleding.  Als ik voor de spiegel in mijn slaapkamer stond dacht ik: ja, dit is perfect, dit ben ik.’

Opnieuw verliefd

Hij scheidde van zijn vrouw en ontmoette niet veel later de 62-jarige Shirley. Ook zij was eerder getrouwd geweest, met een vrouw. Ondanks het leeftijdverschil voelde ze zich begrepen door elkaar en ze werden stapelverliefd. ‘Ik kan eindelijk mezelf zijn. Daniel en de kinderen begrijpen me. Ze weten wat ik heb meegemaakt, omdat ze precies hetzelfde ervaren. We kunnen elkaar helpen’, vertelde Shirley. Daniel, Shirley, Mason en Joshua alle vier in transitie en zijn er zeker van dat ze een dolgelukkig gezin gaan worden.

LEES OOK: Genderneutraal opvoeden; hoe het werkt en waarom je er wel (of niet) voor kiest

KJZZ

Reageer op artikel:
Wow in dit gezin zijn ALLE genderrollen omgedraaid!
Sluiten