Redactie
Redactie Lifestyle december 1, 2014

Geniaal! Met deze voedingsmiddelen kun je dus ook schoonmaken…

Waarom zouden we veel geld uitgeven aan al die hevig riekende schoonmaakmiddelen, als je deze ingrediënten gewoon in de keuken hebt staan? Ja, want wie denkt dat voedingsmiddelen alleen maar zijn om te eten, die heeft het mis. Je kunt er namelijk ook mee schoonmaken.

Vlek op de muur? Gebruik een komkommer. Voor de rest verklappen we niets meer. Dat moet je zelf maar lezen. Handig!

Rauwe ui

De zomer is over, maar je ziet waarschijnlijk nog steeds tegen dat ‘ene’ klusje op: het schoonmaken van je barbecuerooster. Geen nood, warm de grill weer even op, prik de uit op een vork en de aanbakresten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Komkommer

Vooral de schil van de komkommer doet wonderen. Immers, je kunt er vlekken mee verwijderen van je muur of tafel. En nog iets: wrijf de schillen voordat je gaat douchen over de spiegel in de badkamer. Zo voorkom je dat de spiegel beslaat.

Bananenschil

Is je zilverwerk een beetje dof geworden en haat je het als je lepel straks toch nog naar zilverpoets smaakt? Haal dan de binnenkant van een bananenschil over je zilverwerk en hij glanst als nooit tevoren!

Ketchup

Geen zilver maar koper in huis? Gebruik dan ketchup als koperpoets. Smeer wat ketchup op een doekje en poets je koperwerk. Ruim 20 minuten laten intrekken en de zuren in de ketchup zorgen ervoor dat alle aanslag oplost.

Walnoten

Walnoten zijn een fantastisch middel om krassen uit je houten tafel te halen. Wat je moet doet? Kraak de noot en wrijf met de walnoot over de kras. Probeer de olie die vrijkomt in de kras te duwen en laat zo’n 5 minuten intrekken. Wrijf het geheel uit met een schone doek.

Brood

Is er een glas gebroken? De glasscherven kun je verzamelen door een sneetje brood vochtig te maken, waarna je de glassplinters kunt opruimen.

Rijst

Koffie- of kruidenmolen schoonmaken? Gooi wat ongekookte rijst in de molen en druk ‘m aan om te malen. Afwerking met een vochtige doek en je molen is weer als nieuw.

Polenta

Polenta, ook wel maïsmeel genoemd, is superhandig voor het verwijderen van een vetvlek. Bedek de vlek met polenta en laat zo’n 20 minuten intrekken. Zuig de overgebleven resten op met een stofzuiger en de vlek is weg. Maïsmeel is overigens ook handig voor luieruitslag. Heeft je baby rode billen? Doe wat meel in de luier. Je zult zien dat het vaak na een dag al is verdwenen!

Cola

Naast dat je vastgeroeste schroeven weer in beweging kunt krijgen door cola, kun je het ook als wc-reiniger gebruiken. Gooi een blikje cola in de wc en laat een uurtje trekken. Even borstelen en je wc is weer als nieuw. Nu vragen we ons wel af wat dit dan in vredesnaam met onze tanden doet…

Ook heel cool, deze groenten kun je opnieuw planten als je ze gegeten hebt!

Reageer op artikel:
Geniaal! Met deze voedingsmiddelen kun je dus ook schoonmaken…
Sluiten