Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kinderen 25 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Hartverscheurend: moeder ontdekt een schreeuw om hulp in de kamer van haar dochter (10)

Als je kind al naar school gaat, weet je dat de slaapkamer een no-gone zone is voor ouders en luidruchtige broers of zussen.

Om deze reden wachtte Shellie Ross op het moment dat haar dochter Lily naar school was gegaan om vervolgens haar kamer op te gaan ruimen. Ze vond tussen het opruimen door een zachte schreeuw om hulp.

Schreeuw om hulp

Shellie is moeder van twee. Ze vond een zorgwekkend briefje gemaakt door haar 10 jarige dochter, nadat haar zoon het briefje vond in Lily haar Nintendo DS. Het handgeschreven briefje bestaat uit de tekst ‘soms ben ik heel verdrietig dat ik me kapot voel’. Shellie haar hart brak bij het lezen van deze tekst.

gepest

Gepest

De school van Lily wist te vertellen dat ze vaak slachtoffer was van pesterijen op school. Lily is een jaar ouder dan haar klasgenoten en groter, haar moeder was verrast. Dezelfde avond nog vroeg Shellie haar dochter over het briefje. De eerste reactie van Lily was verdrietig, omdat haar moeder het briefje had gevonden die niet voor haar bedoeld was. Vervolgens vertelde ze haar moeder over de pesterijen. ‘Ze knipten haar haren af, gooiden zand in haar ogen, gooiden eten naar haar toe en haar tas werd regelmatig in de wc gelegd. Het is vreselijk om te horen’, zegt Sallie.

Geen actie ondernomen

Shellie wist niet wat ze er mee aan moest. Ze probeerde maar liefst 13 keer contact op te nemen met school, maar werd volledig genegeerd. Ze besloot de foto van het briefje te delen in een privé Facebook-groep. ‘Voor iedereen die een ouder is, ga alsjeblieft zitten en met je kids praten. Laat hen weten dat het niet oké is om anderen te pesten, omdat het echt pijn doet bij diegene, ook al kun je dat misschien niet zien’, schreef ze op de pagina.

Meer slachtoffers

Veel kids worden gepest op school, elke week of erger nog, elke dag. Pesten kan gaan van fysiek geweld tot psychische intimidatie. Dan hebben we natuurlijk ook nog online pesten, wat veel wordt gedaan vanuit huis gescholen achter een social media account. Voor Shellie was de belangrijkste les dat het zó belangrijk is om mee te geven dat pesten absoluut niet oké is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme