Redactie
Redactie Mind 11 dec 2014

Gepest meisje neemt op grandioze wijze wraak op voormalige pester

Louisa Manning werd op 12-jarige leeftijd gepest. Ze had ‘gek’ haar en woog meer dan haar leeftijdsgenoten. Ze werd ‘harig’ genoemd en werd uitgejoeld voor ‘manbeest’. Maar kom op mensen, onze puberjaren zijn niet de beste jaren wat uiterlijk betreft.

Toch hebben pesterijen in de kinderjaren meer invloed op iemand, dan men vaak denkt. Louisa ontwikkelde een eetstoornis en dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Maar, het is goed gekomen met haar. Zoals velen veranderde dit meisje van een ‘lelijk eendje’ in een prachtige zwaan. En nu, 10 jaar later, flaneert ze als prachtige, jonge vrouw door de gangen van de Oxford University, waar ze studeert en waar ‘Karma’ even om de hoek kwam kijken…

Ze zouden op date gaan

Want elk jaar vindt er een bal plaats op de universiteit. De mooie Louisa werd mee uitgevraagd door een jonge man. Deze knul bleek alleen een van de ergste pesters te zijn, 10 jaar geleden. Je gevoel schreeuwt dat je ‘nee’ moet zeggen tegen zo iemand, maar Louisa dacht hier anders over. Ze hadden afgesproken in een restaurant, maar Louisa ging daar natuurlijk niet zitten! Het enige wat ze deed was een brief afgeven aan de ober, die hij vervolgens aan de pester moest geven. Sweet revenge, noemen ze dat.

Hey (…),
Het spijt me zo erg dat ik er niet bij kan zijn vanavond! Weet je nog, in groep 8, toen ik dik was en dat je me daarom uitlachte? Nee? Ik wel. De 3 jaar daarna ging ik daarom minder eten; een appel per dag ongeveer. Dus ja, daarom heb ik besloten dat ik het diner van vanavond even oversla.

Weet je nog dat je het over die ‘unibrow’ had? Die harige benen waar je zo van walgde? Weet je nog dat jij en je vrienden me voor 3 jaar lang ‘Manbeest’ noemden? Nee, waarschijnlijk weet je het niet meer, want anders zou je me niet knap genoeg vinden om me mee naar je huis te nemen vanavond en me als ‘normaal mens’ te zien.

Ik dacht, ik geef je deze brief als geheugensteuntje. De volgende keer dat je aan me denkt, denk dan even aan dat meisje van de foto, want zij is degene die je heeft laten staan vanavond.

Louisa.

Mister Onbeschaamd (je hebt we lef als je haar nu mee uit durft te vragen!) bood zijn excuses aan:

Louisa wil hier graag iets op zeggen: “Het is 10 jaar te laat, en als hij echt zijn excuses aan had willen bieden, dan had-ie dat moeten doen vóórdat hij me mee uitvroeg. Toch is het wel een spijtbetuiging en ik ben verbaasd dat-ie dit überhaupt heeft gedaan.”

Lees ook: Brugklasmentor zorgt dat ‘buitenbeentje’ er weer bij hoort.

Reageer op artikel:
Gepest meisje neemt op grandioze wijze wraak op voormalige pester
Sluiten