Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 15 jun 2017

Gepeste Matthijs (13) krijgt duizenden lieve reacties op foto door oproep van zijn zus

De 13-jarige Matthijs Nauta postte gisteren een foto van zichzelf op zijn nieuwe Instagram-account, waar hij nare reacties op kreeg van zijn klasgenootjes. Dat raakte zijn zus Eline Waarsenburg (26) recht in haar hart. Om lieve reacties onder Matthijs’ foto te verzamelen deed ze een oproep op Twitter. Dat pakte mooier uit dan ze had durven hopen.

Gepest

Matthijs voelde zich al een tijdje niet fijn op school, omdat hij gepest en geplaagd wordt. De pestkoppen die vervelend tegen hem doen op school, zijn ook verantwoordelijk voor de vervelende, lullige reacties onder zijn foto. Hij wordt uitgelachen en iemand zegt: ‘HA, WAT VOOR FK FOTO IS DAT.’ En dan daaronder: ‘jfc’. (jezus fokking christ). Toen Eline de reacties zag heeft ze haar broertje meteen een berichtje gestuurd om te vragen of de reacties serieus waren of als grap bedoeld zijn. ‘Hij zei dat ze doen alsof het een grap is, maar eigenlijk bedoelen ze het gewoon heel vervelend.’

Lieve reacties

En dus kwam zijn dus in actie. Sinds haar oproepje op Twitter stromen de reacties op het Instagram-account van Matthijs namelijk binnen. De foto staat er nu 24 uur op en heeft al ruim drieduizend reacties en 5,5 duizend likes verzameld. Alle mensen die een reactie achterlaten houden zich gelukkig aan de vraag van Eline, en schrijven stuk voor stuk lieve reacties.

LEES OOK: Lerares gebruikt een appel om de impact van pesten uit te leggen

‘Toffe foto!’

Zo zegt gebruiker Kirstenkimd: ‘Als mijn kind er later zo bij zou zitten, zou ik supertrots zijn!’ Nosinne steekt Matthijs ook een hart onder de riem: ‘Stoere foto, goede zonnebril, gaaf shirt!’. Verder staan er veel dingen als ‘toffe foto’, ‘gaaf plaatje’, en ‘stoer!’ onder Matthijs’ foto. Er schrijft ook iemand: ‘Dikke foto ouwe pik. Stay classy!’ Of: ‘Als een baas.’ En: ‘Goeie bril mattie.’ Eline kan haar ogen niet geloven. ‘Bij de eerste tien reacties dacht ik al ‘wow, wat superleuk!’ Maar nu zijn het er ondertussen al veel meer!’, zegt ze tegen AD. ‘Ik had nooit verwacht dat mijn tweet zó goed uit zou pakken.’

Gelukkig zijn de nare reacties nu zwaar in de minderheid en heeft Matthijs met zijn ene stoere foto al bijna tweeduizend volgers op zijn account erbij. Laten jullie ook nog even een leuke reactie achter?

Laten we allemaal een voorbeeld nemen aan dit schoolhoofd, dat op briljante wijze laat zien dat pesten moet stoppen

AD

Reageer op artikel:
Gepeste Matthijs (13) krijgt duizenden lieve reacties op foto door oproep van zijn zus
Sluiten