Yara Mens
Yara Mens Persoonlijk 28 aug 2017
Leestijd: 3 minuten

Pak je agenda er maar bij: waarom geplande seks best een goed idee is

‘Schat, wanneer komt jou goed uit?’ ‘Uhm, ik kan maandagavond wel. En jij?’ ‘Ja! Oh, nee shit dan zijn de kinderen thuis.’ ‘Oh ja, dinsdag doen dan?’

Het klinkt misschien een beetje onromantisch: seks als een ‘agendapuntje’ zien. Toch kan het helemaal geen kwaad. Als je allebei een druk leven met kinderen hebt, kan het gebeuren dat seks steeds meer op de achtergrond verdwijnt. Juist daarom is het belangrijker dat jullie ook tijd blijven vrij maken voor seks, en het is niet erg als jullie dat momentje samen van tevoren even moeten afstemmen. Daar zijn vijf goede redenen voor.

Ten eerste: anders komt het er (misschien) nooit meer van

We noemden het hierboven al, maar eigenlijk is de belangrijkste reden om seks in te plannen om ervoor te zorgen dat het in ieder geval wel gebeurt. Intiem met elkaar zijn is belangrijk voor het behoud van je relatie, dus mag zeker in het rijtje ‘prioriteiten’ niet ontbreken (ook al kunnen we ons soms best voorstellen dat het helemaal niet meer als prioriteit voelt).

LEES OOKDus dit is de reden waarom je zin in seks afneemt (en wat je er aan kan doen)

Ten tweede: je deelt samen een geheimpje

Het is leuk om te weten dat jullie samen iets grappigs delen.  Bijvoorbeeld dat niemand weet wat er gebeurt als de kinderen allemaal op hockeyles zijn. Of wat 1 + 1 = 2 in jullie agenda betekent. Dit soort geheimpjes brengt jullie weer dichter naar elkaar toe.

Ten derde: je voorkomt de ‘huisgenoten-val’

Als je met elkaar in één huis woont, maar niet meer echt dingen samen doet word je meer huisgenoten dan partners. Je plant geen dingen met elkaar meer in, omdat je het idee hebt dat je ‘elkaar toch wel ziet’. Zonde, want juist een beetje quality time zorgt ervoor dat jullie niet uit elkaar groeien en dat die passie tussen jullie af en toen weer even opwaait.

Ten vierde: meer tijd om te experimenteren

Als je snel even een vluggertje tussendoor doet, kun je niet echt de tijd voor elkaar nemen. Uiteraard kan dat ook juist spannend zijn, maar als je er allebei aan toe bent om iets nieuws te proberen is het goed om er echt even voor te gaan liggen (of staan, zitten, ligt eraan wat je in gedachten had ;))  Zo heb je meer tijd voor elkaar, en kun je misschien wel eens op een andere sekstour gaan dan je normaal gesproken doet.

LEES OOK: 5 redenen om vanavond seks te hebben (het is namelijk goed voor allerlei kwaaltjes)

Ten vijfde: je hebt iets om naar uit te kijken

Toch best een lekker gevoel: als je op werk zit en je weet dat je straks een leuke avond voor de boeg hebt. Bovendien kun je elkaar ook al een beetje warm maken gedurende dag (niks mis met sexting toch?) en ben je er ook op ingesteld dat je vanavond niet zo vroeg gaat slapen.

5 x dingen die je beter niet kunt vergeten te doen na de seks

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Scary mommy

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Pak je agenda er maar bij: waarom geplande seks best een goed idee is
Sluiten