Inga Stoit
Inga Stoit Mind 8 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

Dit is hoe het is om als gescheiden moeder aan online daten te doen

Wanneer je een gezin met iemand sticht verwacht je niet uit elkaar te gaan. Toch blijkt de liefde soms anders te zijn dan men vooraf had kunnen bedenken. Je gaat uit elkaar en slaat daarna aan het online daten.

Want waar doe jij anders een man op? Je bent zo druk met de kinderen dat stappen er niet meer in zit, maar de liefde is iets waar je naar blijft zoeken. Suzan kan hierover meepraten, en schetst het online dateleven als moeder:

Leven naast kinderen

Ik houd zielsveel van mijn kinderen maar naast hen, wil ik ook een leven hebben. Ze zijn tenslotte ook vaak bij hun vader en dan wil ik niet constant eenzaamheid ervaren. Ik ben gaan online daten omdat ik de leuke mannen maar niet tref. Ik schaamde mij eerst een beetje, maar waarvoor? In deze tijd is online daten heel normaal! Daarnaast werkt het heel erg prettig en makkelijk gezien ik niet toe ben aan eendaags flings.

Makkelijk en helder

Wanneer je aan online daten doet, sla je als het ware de eerste ronde over. Je kan namelijk al behoorlijk veel van iemands profiel aflezen. De foto’s zijn wellicht een beetje een ‘vleeskeuring’ maar de tekst en hobby omschrijving en etc. verklappen een hoop. Wanneer iemand bijvoorbeeld een echte wereldreiziger is, weet ik dat dit geen match met mij is. Ik ben opzoek naar iemand waarmee ik kan settelen. Je gaat gericht op zoek naar een geschikte partner en dit vind ik een fijne wijze.

Nummers uitwisselen

Na een kort chat gesprek gaat dit meestal verder over de app. Hieruit kan je veel opmaken: de woorden die iemand gebruikt of de frequentie van het gesprek. Mocht iets hierin niet zo lekker lopen, of je niet bevallen, dan weet je dat op date gaan weinig uit zal halen. Dit vind ik veel fijner dan de vage kennis die volgens mijn vriendin perfect bij mij zou passen. Wanneer je tegenover deze gast zit (zonder vooraf gesproken te hebben), kan dit aanvoelen als een enorme vergissing. Met online daten heb je het heft in eigen handen.

Sommige mannen zijn zo goed als hun profiel

Ik ben het type moeder die niet doet aan onenightstands. Ik oordeel niet, ik kan het begrijpen als je hier wel behoefte aan hebt. Wat dit betreft is online daten uiteraard ook een uitkomst. Sommige mannen zijn zo goed als hun profiel. Waarmee ik bedoel: soms is het overduidelijk waar zij op uit zijn. Mocht dit bij jou ook het geval zijn, dan zijn jullie een eenmalige (of vaker voorkomende) match toch? Daarnaast zijn er gelukkig genoeg mannen die op zoek zijn naar de real deal.

Gewoon proberen

Ik ben voorbij het stukje schaamte en ik zou graag tegen jou willen zeggen: ‘Alsjeblieft, schaam je niet en give it a go’. Het leven is te kort om alleen te zijn. Kinderen zijn een geschenk, maar de liefde met een partner wil je ook kunnen vieren. Ik zeg altijd: ‘Niet geschoten is altijd mis.’ Ik heb een paar keer een ‘mindere’ man tegenover mij gehad. We waren geen match, maar we hebben het geprobeerd. Momenteel date ik met iemand die ik van het web ken en we hebben een enorme klik. We lijken veel op elkaar, we hebben dezelfde interesses en we worden blij van elkaar. We hebben het allebei gewoon maar geprobeerd en kijk ons nu: zo verliefd als tieners. Lang leve het internet!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme