Samantha Lakker
Samantha Lakker Kids 17 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Handig! Zo fix je gesmolten slijm

Kinderen en plakkerige dingen zijn simpelweg een match made in heaven. Chocopasta, een lijmstift en scheetpotjes, het maakt niet uit als het maar plakkerig is. Dat slijm maken dé DIY-hype is van dit moment is dus helemaal logisch.

Maar vergis je niet, het maken van slijm is een ware kunst en vereist enige precisie als je niet wilt eindigen met een slijmsoepje. Ben jij samen met de kids wel geëindigd met een slijmdrap in plaats van een bal glitterslijm, dan zijn dit een aantal manieren waarop je het slijm weer kan fixen.

Activeermiddel

Elk slijmrecept heeft een ingrediënt dat dient als activeermiddel, wat er voor zorgt dat er een chemische reactie ontstaat. Als je slijm vloeibaar wordt, moet je weer met het activeermiddel aan de slag. De volgende middelen kun je gebruiken:

Scheerschuim

Vooral als je kids het slijm buiten laten liggen kan het voorkomen dat er een harde korst ontstaat. Rebecca Zamolo heeft hier de perfecte oplossing voor: spuit wat scheerschuim op je slijm. Door de stoffen in het scheerschuim wordt het slijm weer lekker slijmerig, om het maar even zo te zeggen.

Lijm

Als je slijm langer dan een maand geen aandacht meer geeft, is er een grote kans dat het goedje weer volledig vloeibaar wordt. Volgens Youtuber AndreaXandrea helpt het wanneer je dan wat lijm door het mengsel heen doet.

Vloeibaar wasmiddel

Hiervoor hoef je in ieder geval de deur niet uit, want iedereen heeft wasmiddel in huis. Volgens YouTuber Courtney Lundquist, helpt vloeibaar wasmiddel als de textuur niet helemaal meer klopt. Doe een klein beetje bij je slijmrecept en roer het goed, totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Tandpasta

Je moet er niet aan denken om slijm van de muren en je kinderen te moeten schrapen. Wat is er dan fijner dan een slijmrecept zonder lijm? Het enige wat je nodig hebt is twee eetlepels shampoo, een theelepel tandpasta en wat kleurstof. Meng alle ingrediënten goed en stop de smurrie 10 minuten tot een uur in de vriezer. Als je slijm nog te druiperig is kan je een extra beetje tandpasta toevoegen om het mengsel wat minder vloeibaar te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Handig! Zo fix je gesmolten slijm
Sluiten