Redactie
Redactie Beauty 13 dec 2014
Leestijd: 2 minuten

Gespierd is het nieuwe dun

‘Het is zonde als een vrouw oud wordt zonder ooit de kracht en schoonheid van haar lichaam te zien.’ Deze woorden sprak de Griekse filosoof Socrates eeuwen geleden, maar ze zijn toepasselijker dan ooit. Wij vertellen je alles over de nieuwste body hype: gespierd is het nieuwe dun.

Twee weken geleden vond de jaarlijkse Victoria Secret Show plaats. De bestbetaalde modellen ter wereld, voor de gelegenheid bekroond tot ‘angels’, liepen schaars gekleed over de Londense catwalk. Onze eigen Doutzen Kroes (onder) was uiteraard ook van de partij. Zij toonde het publiek haar überstrakke lichaam, slechts vier maanden na de bevalling van haar tweede kindje.

Haar geheim? Een goed stel genen, maar ook de nodige uurtjes sportschool. Andere media spraken er al over: die vrouwen zijn eerder topatleten dan modellen. Ook celebrities zoals Jennifer Lopez (boven) verschijnen de laatste tijd steeds vaker met sixpacks op de cover van tijdschriften. Wat is hier aan de hand?

Strong is the new Skinny

Het lijkt erop dat 2014 hét jaar is van een nieuw schoonheidsideaal: je hoeft niet mager te zijn, je moet sterk zijn. Sterk in de zin van gespierd, het liefst duidelijk definieert. Dit lijkt een vooruitgang ten opzichte van het graatmagere modellen tijdperk, maar ook nu lopen vrouwen risico op een eetstoornis.

Voeding is belangrijk om in de sportschool resultaten te boeken, je eet bij voorkeur vetarm en eiwitrijk. Dat klinkt nog niet eens zo verkeerd, maar de grootste nadelen van deze trend zijn dat je alsnog veel met voeding bezig bent, je geneigd bent je gezondheid te meten aan de hand van je lichaam (niet geest) en je jezelf gaat vergelijken met anderen. Schoonheidsidealen veranderen natuurlijk constant, maar momenteel zitten we duidelijk in een spiergerelateerde fase.

Mensen zijn massaal begonnen met hardlopen en marathonstartbewijzen lijken wel golden tickets. Ook op social media en Pinterest vindt je tal van inspirerende quotes en foto’s. Je kunt je afvragen in hoeverre dit allemaal ‘natuurlijk’ is, hoort een vrouw wel gespierd te zijn? De meningen lopen sterk uiteen.

Wat vind jij van de laatste body trend? Ga jij voor een gespierd lichaam? Laat het ons weten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Gespierd is het nieuwe dun
Sluiten